ДАЧИЋ О МЕЂУСТРАНАЧКОМ ДИЈАЛОГУ: Неће ми ЕП одређивати кога ћу позвати

Танјуг

06. 03. 2021. у 14:03

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да му посланици Европског парламента неће одређивати кога ће позвати да учествује у међустраначком дијалогу о предстојећим изборима.

ДАЧИЋ О МЕЂУСТРАНАЧКОМ ДИЈАЛОГУ: Неће ми ЕП одређивати кога ћу позвати

Архива

Дачић је у Јутарњем програму ТВ Пинк рекао да очекује да ће европарламентарци покушати “нешто да наметну”, у виду захтева који су састављени са опозицијом, а да владајуће странке то треба да прихвате.

"Од тога нема ништа - да одмах кажем, да не губимо време... Посланици Европског парламента који посредују у међустраначком дијалогу сигурно неће да ми одређују кога ћу звати на разговор”, истакао је, међутим, Дачић.

Како је саопштено из његовог кабинета, он је опозицију у Србији упоредио са “размаженим дететом”.

“Имате једно размажено дете које је навикло да све добија и кад нешто не добије, оно одмах зове маму и тату, а то су европски парламентарци”, рекао је председник Скупштине и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС).

Он је подсетио и да ће Европски парламент крајем марта донети резолуцију која је “ван свих могућих оквира”, а којом би да се мешају у процесе који се воде попут “Јовањице”.

Додао је да ће и Скупштина Србије анализирати и донети свој закључак о извештају о напретку земље ка Европској унији известиоца Европског парламента Владимира Билчика.

“Донећемо и ми неку резолуцију. Можемо ваљда и ми да донесемо неку резолуцију о њима”, навео је Дачић.

Коментаришући односе Београда и Приштине, оценио је да ће специјални представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак "несумњиво имати највише проблема с Приштином".

Поводом истраге против криминалног клана Вељка Беливука, званог Веља Невоља, Дачић је оценио да Беливук можда и није био шеф те групе, него је и он имао свог шефа.

“Овде сви подаци говоре да постоји могућа политичка позадина”, навео је Дачић, додајући да је реч о преузимању власти што би уследило после елиминисања Александра Вучића.

Према његовим речима, "инострани фактор" би то искористио за своје интересе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)