ВИОЛУ ЉУТИ ЧИМ ХВАЛЕ НАШ УСПЕХ: Европски известилац за КиМ критиковала позитивне поруке из Берлина

Д. МИЛИНКОВИЋ

06. 03. 2021. у 10:35

ВИОЛУ ЉУТИ ЧИМ ХВАЛЕ НАШ УСПЕХ: Европски известилац за КиМ критиковала позитивне поруке из Берлина

Виола фон Крамон

У СВОМ сада већ препознатљивом стилу антисрпског пропагандисте, известилац Европског парламента за КиМ и посланица немачких Зелених Виола фон Крамон није пропустила да пошаље отровне стреле ка Београду ни током посете шефа дипломатије Николе Селаковића Берлину, поручујући да Србија не заслужује место у ЕУ.

Тако је Фон Крамонова брже-боље негативно реаговала на објаву на "Твитеру" посланика владајуће ЦДУ-ЦСУ у Бундестагу Јохана Вадефула, након што се састао са српским министром спољних послова, а који је поручио да би Србија што пре требало да се нађе у европском друштву:

- Знамо да председник Александар Вучић и Влада Србије раде много на испуњавању услова ЕУ. У нашем је интересу да Србија буде на европском путу. Знамо да ћемо заједно бити богатији када Србија буде чланица ЕУ. Биће то добро за Европу, али и за грађане Србије. Немачка је спремна да Србији пружи сву помоћ - нагласио је Вадефул.

На ове позитивне и охрабрујуће поруке, Фон Крамонова је Вадефулу на "Твитеру" одговорила "хладним тушем":

- Била би то новост за мене да Вучић ради на томе да испуни услове ЕУ, али то ништа не вреди. Да сте прочитали последњи извештај Европске комисије или Европског парламента, видели бисте да смо далеко од спровођења потребних реформи. Уместо тога, Србија углавном крши фундаментална права медија и опозиције.

У Београду нису изненађени последњим заједљивим иступом Фон Крамонове, с обзиром на то да практично и не крије да је албански лобиста. Она је и раније ликовала због застоја у нашим европским интеграцијама, поздрављајући одлуку из децембра да наша земља не отвори ниједно преговарачко поглавље.

Сада је очигледно незадовољна што је одлично прошла Селаковићева посета Берлину, где се састао са немачким колегом Хајком Масом, саветником немачке канцеларке Ангеле Меркел Јаном Хекером, и бројним другим важним представницима немачке политике и привреде.

Селаковић је у петак поручио да ставови Фон Крамонове не одражавају званичну немачку политику:

- Из неког разлога, а он по свему судећи лежи у њеним блиским везама са албанском политичком врхушком у Приштини, госпођа Фон Крамон сваки успех Србије доживљава као лични пораз. Страст с којом инсистира на свом антисрпском наративу је толика да се обрушила и на неке од најугледнијих немачких политичара који у Србији виде успешну државу - узвратио је Селаковић.

Министар је истакао да "срећом, у Берлину има много озбиљних политичара који препознају и достигнућа и потенцијале Србије, како на пољу економије, тако и на пољу демократије и људских права, а гласови антисрпских лобиста су нечујни и у великој мањини".

ФАМИЛИЈА

ИЗАСЛАНИЦА ЕП Виола фон Крамон-Таубадел удата је за Штефана фон Крамон-Таубдела. Он, према неким изворима, потиче из фамилије Ханс-Јиргена фон Крамон-Таубадела, добитника два Гвоздена крста и Немачког крста у злату пред крај Другог светског рата. Ханс-Јирген је био командант немачког Луфтвафеа, био је ожењен Јеврејком, што га је, наводно, сачувало од позивања на одговорност после рата. Умро је у 84. години, 1985.

ПОНОВО НАС УВАЖАВАЈУ У СВЕТУ

СЕЛАКОВИЋ је у петак реаговао на тврдње председника покрета "Ослобођење" Млађана Ђорђевића, који је спољну политику наше земље назвао поданичком, а шефа дипломатије страним подаником:

- Србија никада није у новијој историји са мање сервилности бранила државне и националне интересе. Захваљујући државотворној политици председника Вучића, економским успесима и ефикасној борби за здравље грађана, о чему се у иностранству говори у суперлативу, повратила је и самопоштовање и право да захтева да буде поштована и уважавана. А у време капитулантске политике, којој је служио Ђорђевић, Србија је била на коленима и преживљавала од мрвица и милостиње оних којима је давано све, па чак и оно што нису тражили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)