БРНАБИЋ И ЛАЈЧАК: Састанак о дијалогу са Приштином и европској перспективи Србије (ФОТО)

Novosti online

04. 03. 2021. у 14:35

БРНАБИЋ И ЛАЈЧАК: Састанак о дијалогу са Приштином и европској перспективи Србије (ФОТО)

Фото: Твитер

СПЕЦИЈАЛНИ представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је данас да је са премијерком Србије Аном Брнабић разговарао о дијалогу Београда и Приштине и приступању ЕУ.

- Јутрос сам разговарао са премијерком Брнабић о спровођењу претходних обавеза преузетих у дијалогу Београда и Приштине и како подржати Србију у напредовању на путу приступања ЕУ - написао је Лајчак на Твитеру.

Лајчак је јуче након разговора са председником Србије Александром Вучићем у Београду изјавио да је дошао да поручи да државе чланице ЕУ немају интерес да одржавају статус кво и да су спремни да доведу процес дијалога Беогада и Приштине до успешног окончања и то онолико брзо колико су две стране за то спремне.

- Хвала на добром и отвореном састанку. Драго ми је што ћемо наставити сарадњу у оквиру дијалога Београда и Приштине и европскe перспективe Србије - написала је премијерка Брнабић. 

Лајчак је пре Београда боравио у тродневној посети Приштини, а након Београда путује у Подгорицу у склопу посете региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)