Сарапа пустио Шешељу Титов снимак, ево како је реаговао лидер радикала (ВИДЕО)

Novosti online

01. 03. 2021. у 08:03

Сарапа пустио Шешељу Титов снимак, ево како је реаговао лидер радикала (ВИДЕО)

Фото: Пинк тв принтскрин

ВОДИТЕЉ Предраг Сарапа инсистира је у гостовању проф. др Војислава Шешеља на ТВ Пинк да лидеру радикала пусти снимак говора Јосипа Броза Тита о Јасеновцу из 1961. године.

- Пусти га још једном, ако ти је стало до Тита, али "унаказићу" и тебе и Тита! - рекао је Шешељ водитељу.

Фото: Пинк ТВ принтскрин

На снимку Тито се обраћа САД и спомиње, између осталог, и Јасеновац.

- Ми не можемо веровати да су амерички грађани, народ који је изгубио своје синове у борби против фашистичких витешких армија у чије редове спадају и Павелићеви кољачи могу сложити да се на тај начин и уопште у њиховој средини одаје почаст усташким крвницима који су побили на стотине хиљада срба и хрватских родољуба. Господин, члан Конгреса који се залаже за ту усташку прославу, боље би било да дође овде код нас и да обиђе само једно место на коме је био усташки логор смрти, рецимо Јасеновац и да непосредно од тамошњег народа види и чује шта су усташе радиле у време рата у овој нашој земљи - рекао је Тито у Ужицу.

После емитовања Титовог снимка, Шешељ је одговорио да се ради о Титовој полемици са Американцима.

- Тита Јасеновац није никада интересовао, а овде га је употребио јер је полемисао са Американцима, који су подржавали усташе и неке њихове јавне скупове по Америци. Те усташе су после изводиле терористичке акције. Он ту напада усташе који њега угрожавају, али до 1960. године у Јасеновцу није било никаквог обележја да је то логор. То је било зарасло у шикару, околно становништво није смело ни да оде тамо у страху од тог страшног злочина, да се тамо нешто не појави... А, ничим није било обележено! Онда су ангажовали оног издајника Богдана Богдановића да направи камени цвет, који нема никакво верско, ни национално одређење - изјавио је Шешељ.

Он је подсетио на сцену из филма "Дара из Јасеновца" да је одговор старије жене био - Ми се крстимо са три прста, а они се крсте са отвореном шаком, и рекао да је то била једина разлика коју је народ познавао. 

Шешељ је улогу католичке цркве у јасеновачком геноциду описао као "максималну".

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)