ОЧЕКУЈЕМ ОСЛОБАЂАЈУЋУ ПРЕСУДУ: Братислав Дикић - Напали су ми ћерку, хтели су да оптужим председника да ме је послао!

tanjug

28. 02. 2021. у 23:54

ОЧЕКУЈЕМ ОСЛОБАЂАЈУЋУ ПРЕСУДУ: Братислав Дикић -  Напали су ми ћерку, хтели су да оптужим председника да ме је послао!

Фото: Принтсцреен

- ОЧЕКУЈЕМ ослобађајућу пресуду јер сам невин и нисам учествовао у делима која ми се стављају на терет, рекао је вечерас бивши командант Жандармерије Братислав Дикић кога је суд у Црној Гори осудио због, како је образложено, организвоања државног удара у тој земљи.

Дикић је, гостујући у емисији “ХИт твит” на ТВ Пинк, рекао да је те вечери када је ухапшен тражио да одмах буде полиграфски тестиран и да је више пута током истраге и суђења тражио полиграфско испитивање.

- “Знам да то није доказ на суду, али сам хтео да докажем да сам невин. Они то никада нису дозволили, јер знају да је све то измишљено - рекао је Дикић. -“Од вечери хапшења ја сам ступио у штрајк глађу и жеђу, 17 дана, због неправде и је начињена. Те вечери тај главни специјални тужилац Кантић ми је понудио слободу, да ја због те слободе оптужим нашу цркву, неке Русе за које сам ја чуо те вечери, да оптужим Србе из Црне Горе, Демократски фронт, Андрију Мандића... Наравно да ја то нисам могао, нити бих могао икада.

Он је додао и да верује ''да је главни сценариста свега сигурно онај ко је хтео да добије изборе''.

- “Наш председник је од децембра до марта био актуелан у тој причи. Они су имали неке СМС поруке које смо размењивали док сам радио и након што сам се разболео и оперисао од карцинома, он ме је питао како сам. Они су хтели да ја оптужим председника да ме је он послао да извршим државни удар у Црној Гори. И ћерка ми је нападнута - рекао је Дикић.

Апелациони суд у Црној Гори укинуо је првостепене пресуде у случају "Државни удар" и више пута је у Подгорицу случај враћен на суђење пред ново веће.

Бивши командант Жандармерије Дикић пуштен је из затвора после више од четири године, а за наводни државни удар заједно са њим осуђени су и неки представници опозиције у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)