НАСТАВЉАЈУ КАО “ДЕМОКРАТЕ СРБИЈЕ”: Чланови струје ДС окупљене око Бранислава Лечића основали удружење грађана

Д. М.

28. 02. 2021. у 20:35

НАСТАВЉАЈУ КАО “ДЕМОКРАТЕ СРБИЈЕ”: Чланови струје ДС окупљене око Бранислава Лечића основали удружење грађана

Фото Демократе Србије

ДЕМОКРАТЕ окупљене око Бранислава Лечића одржале су у недељу седницу Главног одбора на којој су усвојили Декларацију о организовању демократа за даљу борбу.

Тачније, донета је одлука да буде основано удружење грађана "Демократе Србије", које ће за циљ имати придобијање младих, њихово укључивање у политичку акцију у стварање нове генерације политичара демократа за будућност.

- Одлучни смо да наставимо борбу за остваривање визије Србије утемељене на вредностима и циљевима на којима је основана ДС. Самовољом људи којима је режим омогућио да и даље воде странку, спречени да се за такве циљеве боримо у оквиру своје странке, спремни смо да деловање наставимо кроз грађанско удруживање, повезујући се са идеолошки и политички блиским покретима, организацијама и странкама - стоји у Декларацији.

"Демократе Србије", како је наведено, чиниће оснивачи ДС, бивши Ђинђићеви министри, бивши посланици странке, некадашњи градоначелници и председници општина...

Министарство државне управе и локалне самоуправе одбило је захтев Лечића да буде уписан као законски председник ДС, па тако шеф странке остаје Зоран Лутовац. Паралелно са оснивањем удружења, Лечићеви ће поднети жалбу на ово решење Министарства пред Управним судом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)