НЕМА МЕСТА МЕЂУЕТНИЧКИМ ИНЦИДЕНТИМА: Градоначелник северне Митровице осудио синоћни напад на српског младића

Д.Зечевић

28. 02. 2021. у 12:57

НЕМА МЕСТА МЕЂУЕТНИЧКИМ ИНЦИДЕНТИМА: Градоначелник северне Митровице осудио синоћни напад на српског младића

Фото: Приватна архива

ГРАДОНАЧЕЛНИК општине Северна Митровица Милан Радојевић најоштрије осуђује синоћни напад на групу српских младића, који се око 22:00 часа десио у близини средње техничке школе "Михаило Петровић Алас" у Северној Митровици.

Том приликом повређен је младић српске националности коме су нанете повреде у пределу главе због којих је збринут у болници у Косовској Митровици.

 - Међуетничким инцидентима и нападима на Србе нема места у нашем граду, те позивам све грађане на уздржаност а представнике полиције да појачају будност и превентивно делују.

Користим прилику да се захвалим  полицијским службеницима на брзој акцији приликом које је приведен нападач акбанске националност, али захтевам од тужилаштва да предузме све мере из своје надлежности и овакво понашање санкционише, а грађане заштити - наводи градоначелнк северне Митровице Милан Радојевић позивајући представнике међународне заједнице да јасно осуде овај, јасно дефинисан, напад на Србе и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве.

Иначе, младић албанске националност А.Ш.(24) нападо је синоћ око 22 сата на углу улица Иве Лоле Рибара и Кнеза Милоша групу српских млаидћа при чему је једном од њих М.М. (26) нанео повреде ножем у пределу главе.

Његова два друга су успела да побегну од албанца који је са ножем у руци дошао до раскрснице недалеко од Техничке школе и пријаве случај полицији. Иако је према сазнањима Новости тужилац захтевао преглед албанског младића да би се установила његова (не)урачунљивост, прегледи су показали да нема потребе за његовим хоспитализовањем због чега му је одређен притвор до 48 сати.

Иначе, према сазнањима Новости српски младић који је задобио повреде ножем у пределу главе налази се на болничком лечењу а његово здравствено стање према речима др Златана Елека, директора болничког центра је стабилно. Он се налази а одељењу хирургије  и на даљем је праћењу а истрага о овом случају се наставља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)