БАЈДЕНОВ "БЛИЦКРИГ" НА СРБИЈУ: Америка брза, а тзв. Косово поново претрпело снажан ударац

Novosti online

25. 02. 2021. у 16:06

БАЈДЕНОВ БЛИЦКРИГ НА СРБИЈУ: Америка брза, а тзв. Косово поново претрпело снажан ударац

AP Photo

СРБИЈА је, како су јуче објавили медији, успела да спречи улазак тзв. Косова у Конференцију уставних судова Европе.

Скоро 50 одсто уставних судова 38 присутних земаља подржало је Србију, а приштинским властима било је потребно да добије две трећине гласова.

Због чега ће сад сав притисак бити на Србији, али и на остала питања, одговарале су јутрос у "Новом јутру"  на ТВ Пинк бивше дипломате - Зоран Миливојевић и проф. др Дарко Танасковић.

Они су се сагласили да је опасност иста већ дуже време.

- Опасности су исте већ дуже време, оне се повремено спинују у односи на то шта се дешава у САД-у. Мени више импонује што се поновила и пресликала ситуација из 2015. године, када тзв. Косово није успело да уђе у Унеско. Постоји нешто други распоред расположења и снага, него што је то у новинама, па сам се смрзао. Стално прете. Бајден је једном безобзраним честитком нашем председнику рекао шта је циљ. Ја мислим да је наш положај објекитвно појачан и тада ћемо се одупрети. Опасности су увек исте, али дуго трају и ту треба да извучемо поуку да радимо што боље и шта треба - рекао је Танасковић.

- Оно што мени смета је сам однос Вашингтона ка том споразуму, иза ког би требало да стоји, и Запада у целој тој причи. Нема промене става Америке, он је јасан, а они то желе да реше у једном кратком року на начин који су раније замислили, али мислим да их на то терају и неке друге глобалне околности и тешкоће које имају у свом дворишту - испричао је Милојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)