ОРЛИЋ: Оно што је остало од Демократске странке налази се под контролом тајкуна

Novosti online

25. 02. 2021. у 14:19

ОРЛИЋ: Оно што је остало од Демократске странке налази се под контролом тајкуна

Фото: Архива Вечерње Новости

ВЛАДИМИР Орлић, члан Председништва Српске напредне странке упитао је данас у чије име и по чијем налогу Лутовац напада државу, председника Александра Вучића и Српску напредну страну.

"Да се оно што је остало од Демократске странке данас налази под контролом тајкуна отворено говоре и сами њихови чланови. Исти ти припадници некадашњег жутог предузећа сведоче да се на платном списку Драгана Ђиласа лично налази стечајни управник ДС-а Лутовац. И одатле је потпуно јасно: у чије име онда и по чијем налогу онда Лутовац напада државу, председника Александра Вучића и Српску напредну страну. Мора плата да се одради.

Ако ван радног времена код тајкуна, у некој паузи за ручак, Лутовац пожели искрено да се упозна са темом државе која је огрезла у криминалу и корупцији, биће му довољно да погледа преко свог рамена. Ништа више од тога. Да се осврне на године током којих је жуто предузеће ДС-а, на челу са Ђиласима, Јеремићима, Лутовцима и сличном фелом опустошило ову земљу. Тада су, како сами сведоче у свом званичном страначком документу из 2017. године: заједнички намештали тендере, штеловали конкурсе, уграђивали се за проценте свуда и том крађом народних пара сами себи доделили титулу – жути лопови. Поред тога су више од пола милиона људи у овој земљи оставили без посла, бесомучно газили Устав и законе, све медије заробили, а отворили тачно нула преговарачких поглавља са Европском унијом. Њима је највећи домаћи „инвеститор“ био Мишковић, а страни Шарић, заштитно лице њиховог поштења је перач прозора и народних пара Ђилас, а најважнији сведок њиховог односа према демократији и људским правима је покојни Ранко Панић, који је однос жутог картела према овом народу платио животом.

Кад се са овим чињеницама Лутовац детаљно упозна, и када заврши паузу за ручак, слободно нека настави да одрађује прљаве паре добијене од тајкуна. Данас, у слободној и демократској Србији, каквом су је учинили Александар Вучић и Српска напредна странка, свако може да прича шта му је воља. То тајкуне, криминалце и лопове ипак не враћа на власт, напротив. Само људе подсећа чега су се решили и зашто је важно да се такви никада више не врате", рекао је Орлић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)