ПРЕДСЕДНИК ЋЕ СЕ ОБРАТИТИ ГРАЂАНИМА: Најављена конференција за новинаре након седнице Председништва СНС-а

Новости онлајн

23. 02. 2021. у 10:18

ПРЕДСЕДНИК ЋЕ СЕ ОБРАТИТИ ГРАЂАНИМА: Најављена конференција за новинаре након седнице Председништва СНС-а

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

КАКО сазнају "Новости" након седнице Председништва СНС-а, која је најављена за 16 часова, председник Србије Александар Вучић ће се обратити новинарима.

Подсетимо, на седници Председништва СНС-а биће разматрана актуелна политичка ситуација у држави и региону.

Према нашим информацијама, на седници коју ће водити лидер странке Александар Вучић биће речи о стању на Косову и Метохији после одржаних парламентарних избора и у том контескту разматраће се и посета специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака који би у нашу земљу требало да допутује следеће недеље.

Такође, биће речи о приликама у Босни и Херцеговини односно Републици Српској и анализиране могуће рокаде на месту високог представника, јер се очекује да Валентина Инцка на тој позицији замени Немац Кристијан Шмит.

Очекује се да на руководство најјаче политичке опције у држави разматра и предстојеће локалне изборе у Косјерићу, Прешеву и Зајечару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (97)

Mily

23.02.2021. 10:35

Srpske vlasti usmeravaju svoje napore ka stabilizaciji regiona, zastiti zdravlja gradjana i vakcinaciji protiv korona virusa, sto ce ojacati nasu drzavu ekonomski i dati joj vetar u ledja za nove pobede i iskusenja koja nadolaze!

Vule

23.02.2021. 10:42

Odlučni smo u odbrani međunarodnog prava, uključujući rezoluciju Saveta bezbednosti 1244 kojom se štiti suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje, kao i odbrani naših nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji

Alexa

23.02.2021. 10:44

Srbija će nastaviti da se suprotstavlja pokušajima zloupotrebe i jednostranim aktima Prištine. Dijalog i mirno rešavanje svih pitanja su od značaja za srpsku i albansku zajednicu jedini put ka stvaranju kompromisnog i trajnog rešenja.

Iva

23.02.2021. 11:27

Redovna zasedanja, ne propustanje i ne prepustanje slucaju ni jedne situacije je svojstveno SNS-u. Predsednik o svemu razmatra i odlucuje sa svojim saradnicima na najbolji moguci nacin. Od danasnje sednice ocekujemo odgovore na bitan pitanja i resenja oko kojih ce se usaglasavati.

Zaki

23.02.2021. 13:39

Srbija nikada nije želela da bude dežurni krivac koja bi bila etiketirana kao država koja je izazivač nereda na Kosovu i Metohiji. Mi, ali i Albanci dobro znamo da Srbija nije kriva za njihove provokacije kojima pokušavaju da destabilizuju uspeh Srbije.

Ivana

23.02.2021. 19:14

SNS ima 60 % podrške građana. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Ne treba nikakva smena da bude jer ovi ljudi imaju podršku građani i to ogromnu. Hvla predsedniče na svemu što činite i raditi za našu državu.

Biljana

23.02.2021. 19:38

Na predsedništvu SNS kojom je presedavao Aleksandar Vučić, formulisani su pravci delovanja kroz tri najvažnije tačke. Prva tačka je situacija na Kosovu i Metohiji posle parlamentarnih izbora i njeno reflektovanje na srpski narod u pokrajni. Druga tačka je predstojeća poseta specijalnog izaslanika Evropske Unije Miroslava Lajčaka Beogradu i Prištini. Treća tačka je analiza situacije u BIH - Republici Srpskoj vezana za najavljenu rokadu visokog predstavnika za BIH.

Ksenci

23.02.2021. 20:30

Srpske vlasti usmeravaju svoje napore ka stabilizaciji regiona, zastiti zdravlja gradjana i vakcinaciji protiv korona virusa, sto ce ojacati nasu drzavu ekonomski i dati joj vetar u ledja za nove pobede i iskusenja koja nadolaze!