ТРИ ТАЧКЕ УДАРА НА СРБИЈУ КЛИНТОНИСТИЧКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ: Историчар упозорио на опасности које прете

Novosti online

22. 02. 2021. у 19:14

СРБИ не могу делити идентитет с црногорским сепаратистима који на Цетињу певају усташке песме и позивају на истребљење српског народа, поручио је историчар Александар Раковић гостујући у емисији “Одмотавање” на ТВ “Вести”.

ТРИ ТАЧКЕ УДАРА НА СРБИЈУ КЛИНТОНИСТИЧКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ: Историчар упозорио на опасности које прете

Фото: ЕПА

Поред тога, Раковић је посебно похвалио улогу православног свештенства у Црној Гори у протеклој години коју су обележиле литије и пад Ђукановићевог режима. Историчар је позвао православне свештенике у Црној Гори, чије су мисли и речи биле раније а и сада су под цензуром, да се слободно изјасне да ли желе да буду део тзв. Православне цркве у Црној Гори као цркве у цркви, или имају намеру да буду део Српске православне цркве као јединствене и недељиве целине.

Фото: Пинк тв принтскрин

Раковић је нагласио да је јучерашњим текстом подгоричких Вијести креиран опасан манифест који треба да утврди да су сви грађани православне вере у Црној Гори по идентитету Црногорци, без обзира како се национално изјашњавају. Овај познати став, који се приписује свештенику Гојку Перовићу, коси се са српским националним интересима и српским народом као јединственом и недељивом нацијом, нагласио је Раковић.

Историчар др Александар Раковић гостовао је синоћ у емисији “Одмотавање” на ТВ Вести, а говорио је о изазовима које би Бајденова администрација могла испоставити према Републици Србији и српском народу.

Раковић је подсетио на недавно јавно саслушање јастребова клинтонистичке администрације, на челу са Мадлен Олбрајт, који су формулисали три тачке на којима треба ударити по интересима Србије и српског народа: Косово и Метохија, Република Српска и Црна Гора.

Када је реч о Косову и Метохији, Раковић је казао да се ради неотуђивом делу Републике Србије и да не постоји могућност да Србија призна сецесију такозваног Косова. Раковић је појаснио како су четири године Трампове администрације ипак учиниле своје и да се за то време консолидовала позиција Србије. Притом, на нашем простору ојачано је присуство Русије и Кине које на косовско-метохијском питању стоје уз Србију, а Западна Европа о Косову и Метохији и даље нема јединствен став.

Раковић је рекао и да су бошњачки лидери у Федерацији БиХ са усхићењем пропратили Бајденову побједу као увертиру у могућност укидања Републике Српске. С тим у вези, руководство Републике Српске већ је исмејало те бошњачке погледе али је, казао је Раковић, потребно да успоставимо бедем заштите српских националних интереса не само на питању Српске већ и када је ријеч о другим српским просторима.

На крају, српски историчар је подвукао важност аеродрома у Требињу који је у изградњи и аутопутева и брзих путева који повезују или ће повезивати Србе: од Суботице до Бара, од Београда до Бањалуке, од Бијељине до Требиња. Раковић је посебно нагласио да српски народ има право на сопствене интеграције, да је идеја о уједињењу Србије, Црне Горе и Српске у једну савезну државу супериорна и сасвим легитимна и легална.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

buki

23.02.2021. 09:30

@Juca - Lepo to zvuči @Juco, samo je bitan način na koji to izvesti. I naši neprijatelji to hoće, ali tako što bi pobili ili proterali sve Srbe iz okolnih država u Srbiju. Za sada su to uspeli iz Hrvatske, dobrim delom i sa kosova, ali im je trn u oku Crna Gora i Republika Srpska, gde se Srbi ne daju lako proterati. Neće zapadna gamad odustati od svoje namere i još planira da proširi proterivanje Srba sa juga centralne Srbije i iz Vojvodine. Borićemo se uz pomoć saveznika da im plan ne uspe, ali su nam u Srbiji za to neophodne generacije koje vole svoju državu i svoj srpski narod. Dodatni problem je što mnoga naša deca u večeri kada se prikazuje Dara iz Jasenovca odlaze na organizovane žurke u gradovima širom Srbije, a sa takvim pristupom, teško ćemo i Beograd sačuvati.

Anarhista

23.02.2021. 04:36

Ако нама требају западне битанге, сви треба да поцркамо. Боже, поби нас све. У супротном, Само Сила Србина Спашава. Што већа армија, што више оружја, највећа могућа сарадња са Кином и Русијом. Тамне силе само Смрт поштују.