ПРАВИ МЕНТАЛИТЕТ УСТАША: Лазански подсетио на застрашујући дијалог из "Даре из Јасеновца" (ВИДЕО)

Novosti online

22. 02. 2021. у 16:01

АМБАСАДОР Србије у Русији, Његова екселенција Мирослав Лазански рекао је да је гледао филм "Дара из Јасеновца" и да се истина о Јасеновцу дуго крила због братства и јединства.

ПРАВИ МЕНТАЛИТЕТ УСТАША: Лазански подсетио на застрашујући дијалог из Даре из Јасеновца (ВИДЕО)

Фото: Пинк ТВ Принтскрин

- Заиста је било мучно гледати те цене. Ја имам и лични разлог зашто сам гледао тај филм,наиме у Јасеновцу су убијени мој деда Михајло Мијо Лазански и мој стриц Мирослав Лазански. Годинама сам као клинац одлазио у Јасеновац са оцем да носимо венце. Сећам се 1961. године, то је увек била ливада препуна остатака оне циглане, кожаре, ланчаре, Пићилијеве пећи у којима су живе људе спаљивали - почео је Лазански.

Дипломата каже да се дуго крила истина о Јасеновцу због братства и јединства.

- Истина о страдању српског народа у ИИ светском рату мора да се изнесе - рекао је Лазански за ТВ Прва.

Он је подсетио на дијалог у филму у ком немачки официр пита зашто усташе убијају и Србе, кад је речено да се убијају Јевреји и Роми, а усташа одговара - Зато што су Срби!

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Bokic

23.02.2021. 14:04

@Zoma - Neistinit, neodgovoran, neznalački i bezimen komentar ne zaslužuje komentar. Umesto toga razmislimo kako da se u zabludu ne dovode mladi ljudi koji nisu ziveli u tom vremenu kada se nije "vladalo" vec se zajedno upravljalo, radilo, učilo, družilo, volelo, delilo,nsamoupravljalo. Nazalost, to se vise ne radi. Sto se to bivše jugoslovensko vreme tendencioznije blati sada kada niko ne moze da ga kopi pejstuje mišom, onako kako se prepisuje vikipedijsko "znanje" i revidira istorija, time biva jos sjajnije.