ЂИЛАС ОТИМА ЈЕРЕМИЋЕВЕ ОДБОРЕ: Ообрачун дела опозиције преселио се на локални ниво

Д. М.

20. 02. 2021. у 11:33

ПОСЛЕ две године откако је основао Странку слободе и правде, Драган Ђилас је ужурбано кренуо у прављење страначке инфраструктуре, посебно на локалу. Тако је само у последњих месец дана формирао више од 30 општинских и градских одбора ССП широм Србије, што је додано закомпликовало иначе затегнуте односе између њега и Вука Јеремића.

ЂИЛАС ОТИМА ЈЕРЕМИЋЕВЕ ОДБОРЕ: Ообрачун дела опозиције преселио се на локални ниво

Вук Јеремић и Драган Ђилас

Наиме, као тврде наши извори, Ђилас у овој акцији ојачавања странке масовно "захвата" и чланство, али и функционере других странака, а "на мети" су посебно кадрови Јеремићеве Народне странке и Демократске странке.

Наводно, лидеру ССП се жури, не само да ојача своју странку, него и да ослаби Јеремићеву, која предњачи по организацији у односу на ССП, јер има основано скоро 100 одбора у Србији.

Посебан "окршај" води се у Београду, где је Ђилас од почетка фебруара основао филијале у десетак општина, укључујући Нови Београд, Врачар, Стари град и Савски венац. У престоници су прваци ССП и НС још прошлог лета ушли у клинч, када је Никола Јовановић наводно спремао трансфер из Јеремићеве странке у Ђиласову и притом врбовао и друге функционере да пођу са њим.

Након што су у јавност процурили снимци на којима Јовановић погрдно говори о бившем страначком шефу Јеремићу, али и блиској Ђиласовој сарадници Мариники Тепић, тај трансфер је пропао.

Ђиласова ССП однедавно има одборе и у Крагујевцу, Панчеву, Аранђеловцу, Врању, Суботици, Ваљеву, Крушевцу, Зрењанину, Краљеву...

- Паралелно док гради страначку инфраструктуру, Ђилас, преко Зорана Лутовца, у стању "индуковане коме" држи ДС. Не зна се ни ко је шеф странке, ДС је финансијски девастирана, странку због неплаћених рачуна избацују из просторија широм Србије, а онда њих заузима ССП - каже наш извор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)