БАЈДЕН ОПЕТ ИНИСТИРА НА ПРИЗАЊУ КОСОВА: Честитао Османијевој па признао да ће вршити притисак на Србију

Тањуг

16. 02. 2021. у 18:53

ВРШИЛАЦ дужности председнице привремених приштинских институција Вјоси Османи објавила је да је од председника САД Џозефа Бајдена добила честитку поводом, како се наводи,13. годишњице независности (тзв.) Косова, а у којој је он поручио да је потребно обезбедити свеобухватни споразум о нормализацији с Београдом, а који би био "фокусиран на међусобно признање".

БАЈДЕН ОПЕТ ИНИСТИРА НА ПРИЗАЊУ КОСОВА: Честитао Османијевој па признао да ће вршити притисак на Србију

Фото АП

- Везе између наших народа остају чврсте, засноване на заједничкој посвећености наставку напретка (тзв.) Косова и његове трајне снаге као суверене, независне, мултиетничке и демократске државе - пише у Бајденовом писму које је Османи објавила на свом Фејсбук налогу.

Он је навео и да се радује сарадњи са будућом владом како би "(тзв.) Косово напредовало на европском путу".

- Има још много посла који је потребно урадити, укључујући обезбеђивање свеобухватног споразума о нормализацији са Србијом, усредсређеног на међусобно признање - навео је Бајден.

У писму се помиње и борба против пандемије ковида 19 и убрзање економског раста који би обезбедио просперитетну будућност "за све грађане (тзв.) Косова".

Додаје се да САД остају посвећени партнер и пријатељ (тзв.) Косова у овим подухватима.

Председник САД истиче и да "на личном плану" (тзв.) Косово има посебно место у породици Бајден, с обзиром на то да је најстарији син Бо Бајден, који је преминуо због рака, један део своје каријере провео управо на Космету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)