СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ У ВАЉЕВУ: Ивица Дачић поручио посланицима - што више контакта с грађанима (ФОТО)

Б. П.

16. 02. 2021. у 18:51

ИДЕЈА посланичких клубова је да се у дане када Скупштина не ради састанци одржавају и ван Београда.

СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ У ВАЉЕВУ: Ивица Дачић поручио посланицима - што више контакта с грађанима (ФОТО)

Фото: Б: П.

Наша жеља је да што више будемо у контакту са народом, онима који су нас бирали, да се приближимо грађанима.

Ово је рекао председник Скупштине Србије Ивица Дачић, после првог колегијума овог сазива пралемента, одржаном ван Београда. Састанку су присуствовали и челници Колубарског округа, града Ваљева и општина Лајковац, Уб, Љиг, Осечина и Мионица, а разговарало се о питањима од интереса за грађане, развоју ове регије у чему би Скупштина Србије могла да помогне.

- Ми не замењујемо Владу и друге органе извршне власти, али није наодмет да више пута понови шта је потребно, јер што чешће нешто тражите, пре ћете то и добити – нагласио је Дачић.

Први човек парламента, поводом најављеног међустраначког дијалога, поручио је да би волео да опозиција што пре Европској унији пошаље своје захтеве.

- Баш ме интересује како ће реаговати они који од Србије захтевају да се уставне промене што пре обаве и да је то услов за отварање поглавља, кад буду прочитали захтев да се стави мораторијум на уставне промене – рекао је Дачић. - Постоји и захтев да се уведу уређивачки тимови у јавном сервису, а тражи се да се смањи утица политике на њега. То није расправа, већ се своди на причу да неко треба да преузме власт. Ово је озбиљан политички разговор, ако неко у томе жели да учествује, а није фонтана жеља.

Фото: Б: П.

КОДЕКС ЗА СВЕ

- Залажем се да се одредбе кодекса понашања народних посланика не односе само на њих, већ генерално на читаву политичку сцену, да се не мешају приватни и јавни живот, не нападају породица, деца – рекао је Дачић. - Не можете зауставити расправу у парламенту, он је место за полемику и различите политичке ставове, осим увреда и псовки.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)