ПОБЕДА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА И СЛОГЕ: Горан Ракић о рекордној излазности и резултатима избора на КиМ - Највећу захвалност дугујемо грађанима

Танјуг

14. 02. 2021. у 23:08

СРПСКА листа је, према прелиминарним резултатима, у Северној Митровици освојила 99,14 одсто гласова, саопштио је вечерас председник Српске листе Горан Ракић и поручио да је то победа српског јединства и слоге.

ПОБЕДА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА И СЛОГЕ: Горан Ракић о рекордној излазности и резултатима избора на КиМ - Највећу захвалност дугујемо грађанима

Фото Танјуг

Ракић је истакао и да је укупна излазност око 65.000 људи, што је за око пет одсто више него на претходним парламентарним изборима.

- “Највећу захвалност дугујемо грађанима, јер је ово победа српског јединства, српске слоге и ово је доказ да желимо да останемо своји на своме” - рекао је Ракић на конференцији за новинаре у просторијама Српске листе у Косовској Митровици.

Како је рекао, према прелиминарним подацима, Српска листа је однела убедљиву победу, односно у њеним рукама је свих 10 мандата у скупштини.

- “За остале општине нису још пристигли резултати, али у Северној Митровици, од српских гласова, Српска листа је освојила 99,14 одсто гласова. Рада Трајковић, Рашић и Петковић освојили су 0,9 одсто - рекао је Ракић.

Он је поручио и да овом победом српски народ са КиМ честита свим Србима Дан државности. Такође, додао је да су ови избори одржани у посебним околностима, због пандемије, али и сијасет трикова којима је, каже, Приштина желела да умањи снагу српског народа и Српске листе да се у институцијама бори за свој народ.

- “Јединством и слогом смо осујетили те намере. Захваљујем се председнику Вучићу, Влади, Канцеларији за КиМ. Велика захвалност и за брата Милана (Радојичића), на свој подршци коју је пружио иако физички није присутан. Хвала и свим активистма који су успели да стигну до сваке куће, стана, попричају са свима и укажу им на значај ових избора” - рекао је Ракић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)