СИ ЂИНПИНГ ПИСАО ВУЧИЋУ: Честитка председника Кине поводом Дана државности Републике Србије

Танјуг

11. 02. 2021. у 12:47

ПРЕДСЕДНИК Кине Си Ђинпинг упутио је честитку председнику Александру Вучићу поводом Дана државности Србије и поручио да придаје велики значај развоју односа две земље као и да је спреман да Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије подине на још виши ниво.

СИ ЂИНПИНГ ПИСАО ВУЧИЋУ: Честитка председника Кине поводом Дана државности Републике Србије

Фото: Танјуг

У честитки пише:

„Поштовани господине председниче,

Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, као и у своје име, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље.

Кинеско-српски односи одржавају јак тренд развоја. Међусобно политичко поверење двеју земаља је чврсто, сарадња у различитим областима постиже богате резултате, а челично пријатељство се непрекидно продубљује.

Две стране се заједно суочавају са изазовима епидемије вируса КОВИД-19, чиме дају пример сарадње у борби против епидемије у свету. Недавно сте, по мом позиву, присуствовали Самиту лидера Кине и земаља централне и источне Европе и дали велики допринос успешном одржавању самита, што ја високо ценим.

Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да са Вама, у оквиру заједничке изградње иницијативе Појас и пут, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигнем Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво, како бисмо допринели благостању наших двеју земаља и двају народа.

Желим Вашој земљи много просперитета, а народу срећу и благостање“, наводи се у честитки председника Си Ђинпинга, пренела је прес служба председника Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (68)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас