ВЕЛИКЕ ВУЧИЋЕВЕ НАЈАВЕ: Сутра стиже још 500.000 доза кинеске вакцине, ускоро и нова новчана помоћ

Novosti online

09. 02. 2021. у 12:08 >> 12:45

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да је најважнија вест то како Србија набавља вакцине, јер "живот данас значи искључиво вакцина".

ВЕЛИКЕ ВУЧИЋЕВЕ НАЈАВЕ: Сутра стиже још 500.000 доза кинеске вакцине, ускоро и нова новчана помоћ

Фото: Принтскрин

- Имаћемо милион вакцинисаних и ревакцинисанихм дакле, обезбедићемо два милиона доза до краја фебруара. Јутрос је стигло 50.000 Спутника, за прву дозу вакцине, а за другу ћемо тек добири. Обезбедили смо да до краја фебруара добијемо 88.000 Фајзера, (42.000+46.000), а до 20. фебруара између 125.000 и 150.000 АстраЗенеце - највљује Вучић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да сутра стиже још 500.000 доза вакцине "Синофарм".

Од четвртка-петка идемо, уз ревакцинацију, на даљу масовну вакцинацију, истакао је Вучић. 

Вучић каже да ће ово обезбедити 1. или 2. позицију Србији на територији целе Европе када је реч о стопи вакцинације.

Он се захвалио и председнику Путину, а посебно председнику Сију на огромној подршци.

Захвалио је и пријатељима из Британије и Индије са којима је договарано око АстраЗенека вакцине и то не оних које свакако добијамо преко Ковакса.

- Ово је велика ствар и честитам свима - рекао је Вучић.

Истиче да се тежак и напоран рад увек исплате и захваљује грађанима који су веровали у руководство државе.

- Настављамо масовну вакцинацију и идемо на даљу масовну ревакцинацију која гарантује да се, они који су примили дозу, неће заразити - каже Вучић.

Фото: Принтскрин

У новом пакету помоћи државе привреди наћи ће се и помоћ за велика предузећа у Србији, као и вероватно још један минималац за туристичке раднике, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је навео да је молио Владу и министра финансија, да поред остале помоћи у пакету буду и велика предузећа осим банака и финансијских инстутуција.

- Верујем да ће они то и усвојити - навео је Вучић.

Навео је да је на састанку Кине и земаља Централне и Источне Европе грчки премијер Мицотакис рекао да би било добро да за улазак у Грчку постоји сертификат о вакцинацији.

Додао је да је више говорника на састанку похвалило Србију и говорило о изузетној сналажљивости наше земље.

Сарадња са Кином

Додаје да је Си Ђинпинг потврдио долазак у Србију. Каже да је сарадња са Кином изванредна и да је она српском народу донела много среће и успеха.

- Када то говорим, довољно је да видите Железару, Борски рудник, то да не дугујемо, да исплаћујемо плате, да нам је Бор један од највећих извозника. Повећали смо извоз за 50 пута у Кину од 2010. године и то говори о нашем напретку - каже Вучић.

Фото: Принтскрин

Додаје да је потписан уговор са ЦРБС компанијом која ће у 65 општина градити канализационе системе.

- У 65 општина у Србији изградња канализационих система, готово свако село, веће место, свако средње величине, са фабрикама за отпадне воде, плус девет депонија. То је нешто што мења лице Србије. Последња инофрмација, синоћ сам имао састанак са Аном Брнабић и Синишом Малим, замолио сам их да посебну помоћ, још једанпут туристички радници, хотелијери, да добију бар још један цео минималац, да то буде 40 одсто више подршке него за остала предузећа, верујем да ће влада прихватити мој предлог - истакао је.

Вучић каже да се Србија неповратно променила. Председник је рекао да је то омогућило да будемо први у вакцинацији.

- То је резултат рада и захвалан сам људима који су радили на томе. Можете да буде земља са најбржим растом у Европи, да будете најбољи у вакцинацији када суштински промените све. Када вам земља темељно, суштински и драматично иде напред - рекао је председник Вучић, те истакао да је он једини председник Србије који је телефоном разговарао са председником Кине.

Фото: Принтскрин

Одговарајући на питање о делу опозиције, тј. Драгану Ђиласу, Вучић каже да му је драго да су се скоро сви лидери опозиције вакцинисали.

- Овде имају шведски сто, па могу да бирају коју ће вакцину да узму - рекао је Вучић, те истакао да су неки од њих тврдили како наша земља нема довољно вакцина.

Председник је рекао да ће се он вакцинисати кад буде вакцинисано преко милион или преко два милиона људи. 

О Вељи Невољи

Вучић је објаснио да су полицајци ухапшени због тога што нису знали да је БИА прислушкивала претрес просторија Веље Невоље.

- Констатују да виде пиштољ и договоре се да нису видели пиштољ. Зато су полицајци ухапшени - рекао је Вучић.

Председник је истакао да му доста говори то што се сви припадници те групе бране ћутањем.

Вучић каже да су обе криминалне групе увезене у Србију из Црне Горе.

- Морамо истражити све оне који су им из државног апарата, на различите начине, помагали - рекао је Вучић, али је рекао да сада држава није дозволила да јој убију премијера, а што је било дозвољено за време неких који га критикују.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (98)