ВУЧИЋ НИЈЕ ПРИПРАВНИК КОД ЂУКАНОВИЋА: Адвокатска комора Београда демантовала спекулације

В. Ц. С.

08. 02. 2021. у 16:54

АДВОКАТСКА комора Београда са жаљењем констатује да је у протеклих недељу дана уочено више покушаја да се у појединим медијима протури лажна вест да је председник Републике Александар Вучић наводно уписан у именик адвокатских приправника АК Београда на вежби код адвоката Владимира Ђукановића, саопштила је ова Комора.

ВУЧИЋ НИЈЕ ПРИПРАВНИК КОД ЂУКАНОВИЋА: Адвокатска комора Београда демантовала спекулације

Фото: Принтсцреен

- Посебно забрињава чињеница што ову лажну вест у јавности проносе лица која уживају репутацију кредибилних интелектуалаца, који не би требало да инспирацију за своје јавне иступе проналазе у фалсификованим докуменатима који се пласирају на појединим вајбер групама. Сматрамо да је основано очекивати да када интелектуалац намерава да напише текст претходно провери веродостојност информације, тако што позове АК Београда, било да је реч о професору Правног факултета у Београду или о адвокату из Београда.

Сматрамо да сваки правник до којег допре страница неког документа без заглавља, печата и потписа, мора најпре поставити питање веродостојности тог "дела документа" у светлу садржине правних прописа који искључују сваку могућност да је овај документ истинит. Нажалост, у конкретном случају правници су се изјаснили без икакве претходне провере, поручују из АК Београда.

Такође додају да је Законом о адвокатури прописано да адвокатски приправник не може бити у радном односу, као и да само адвокат са три године адвокатске праксе може имати адвокатског приправника, што Ђукановић не испуњава.

Да је прочитан Закон о адвокатури - не би било ни јавних иступа. Међутим, уместо читања закона прибегло се некритичком прихватању лажи зарад тренутне инспирације - поручују из АК.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)