ПОСЛЕ ДВА ОДЛАГАЊА: Данас ново рочиште по оптужници за убиство Оливера Ивановића

Танјуг

05. 02. 2021. у 07:56

ПРЕД Основним судом у Приштини данас треба да се одржи рочиште по новој, трећој оптужници против шесторо Срба, оптужених за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића у јануару 2018. године.

ПОСЛЕ ДВА ОДЛАГАЊА: Данас ново рочиште по оптужници за убиство Оливера Ивановића

Фото В. Н.

Ово рочиште је претходно у два наврата одлагано, а сутра би на њему коначно оптужени требало да се изјасне о кривици.

После тога, одбрана ће моћи да изнесе своје приговоре на оптужницу, а суд ће одлучивати о основаности оптужнице, која је претходно у два наврата била враћана тужилаштву на допуну, потврдио је један од адвоката обране у овом поступку Дејан Васић.

За учешће у овом убиству за различита кривична дела оптужено је шест Срба - Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.

Оптужницом се окривљени терете за кривична дела учешће или организација криминалне групе, злоупотреба службеног положаја или овлашћења, помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства, неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја, откривање службене тајне, злоупотреба службене дужности у саизвршењу и манипулација доказима у саизвршилаштву.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)