БРАВО СРБИЈО, ПОКАЗАЛИ СТЕ ОТПОРНОСТ НА КРИЗУ: Шеф делегације ЕУ о предузетим мерама за ублажавање ефеката пандемије

Novosti online

03. 02. 2021. у 13:12

БРАВО СРБИЈО, ПОКАЗАЛИ СТЕ ОТПОРНОСТ НА КРИЗУ: Шеф делегације ЕУ о предузетим мерама за ублажавање ефеката пандемије

Фото: Танјуг

СРБИЈА је, захваљујући актуелним структурним реформама, показала отпорност на кризу и способност да ублажи ефекте на привреду уз сјајне резултате у здравству, дакле - браво Србијо, поручио је шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и нагласио да пандемија није утицала на недвосмислену посвећеност ЕУ процесу проширења на Западном Балкану.

Фабрици је на конференцији Војводина 2021, оценио да је широм света у току „битка око вакцина“, и цитирао је изјаву високог представника ЕУ Жозепа Борела да су „вакцине против Ковид-19 појас за спасавање који сви тражимо како бисмо сачували животе и обновили наш колективни начин живота“.

- Зато се ЕУ нашла на челу развоја нове вакцине, улажући огромна новчана и научна средства, а сада се наши напори настављају када је кренула вакцинација, јер нико није безбедан док не будемо сви безбедни - поручио је Фабрици.

Конференцију "Војводина у 2021" отворио је председник војвођанске владе, истичући да ће ова година бити у знаку превазилажења економских последица епидемије корона вируса и улагања у јавно здравље.

Мировић је изразио уверење да ће конференција бити почетак једног новог оптимизма с обзиром на епидемију ковид-19, те истакао да је то прилика да се укаже на планове у бројним областима, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Изразио је уверење да ће 2021. бити година улагања јер Покрајинска влада ради на великим пројектима - изградњи Каменице 3 и блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине, а у овој години у плану је и изградња новог објекта Дечје болнице у Новом Саду и реконструкција Опште болнице у Кикинди.

- Радимо све како бисмо одржали континуитет улагања у јавно здравље и то ће нам бити у фокусу 2021. године. Војводина има развијену пословну и комуналну инфраструктуру и у години пред нама предстоје нам веома важне домаће и стране инвестиције - поручио је Мировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)