ЗЛОЧИНАЦ ХАРАДИНАЈ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Не тражимо одобрење Србије за уједињење са Албанијом

Novosti online

28. 01. 2021. у 14:16

ЗЛОЧИНАЦ ХАРАДИНАЈ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Не тражимо одобрење Србије за уједињење са Албанијом

Новости

ПРЕДСЕДНИК Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај позвао је на уједињење такозваног Косова са Албанијом.

- Не тражимо одобрење Србије за уједињење са Албанијом - нагласио је Харадинај.

Харадинај је изјавио да уједињење Косова са Албанијом није повезано са споразумом који треба постићи са Србијом, већ да је то унутрашња одлука (тзв.) Косова, објавила је приштинска Газета експрес.

Појаснио је да тзв. Косово до уједињења са Албанијом „треба да дође на исти начин као што се догодило са војском, Трепчом или одлуком за независност“.

Истакао је да је „уједињење са Албанијом повезано са неколико догађаја“.

- Ако и даље остану препреке које је поставила Србија, али и део међународне заједнице везан за наша признања или чланство у НАТО, јер је безбедност приоритет, не преостаје нам ништа друго него да изађемо на референдум са Албанијом - рекао је Харадинај.

Нагласио је да се захтев уједињење са Албанијом разликује од захтева из прошлости.

- Раније је тражено да унија добије одобрење Србије, сада не тражимо одобрење Србије - нагласио је Харадинај.

Додао је да је циљ унија са Албанијом и да ће косовске институције наставити да постоје.

- (Тзв.) Држава Косово ће бити у унији са Албанијом. Тренутне косовске институције остају. Одговорности (тзв.) Косова дате Уставом остају, тада би постојао Устав уније Косово-Албанија -  додао је Харадинај.

Према његовим речима пројекат „размене територија“ је пропао.

Додао је да ће се уколико он буде председник пронаћи друго решење, које ће се постићи консензусом између институција и странака.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

29.01.2021. 00:41

Albanija da pristane na uniju sa kosovom, gde će kosovo zadržati skupštinu, vladu i ostale državne organe, a Albanci to i koješta još plaćati iz svog budžeta?!? Takvu bajku ni Andersen ne bi smislio. To su samo Srbi pristajali da dotiraju i izdržavaju . Zapadna Nemačka se još nije oporavila od ujedinjenja sa Istočnom, a Albanci da im nije droge ne bi imali ni za hranu, i oni će da finansiraju kosovo??? Mašta može svašta, a pogotovo Ramuševa. Neće vas bre niko, EU vam ne da vize, svi znaju da ste mafijaši, a postojite na tim prostorima samo zato što ste se uvukli Nato zlikovcima. Neće ni taj nato večno!