БОРИЋЕМО СЕ ЗА СВАКИ ДОМ И СВАКОГ ЧОВЕКА: Предстанивици Српске листе посетили Грачаницу (ФОТО)

Д.ЗЕЧЕВИЋ

26. 01. 2021. у 18:03

СРПСКА листа ће увек бити ту да решава проблеме са којима се суочавају наше породице на Космету.

БОРИЋЕМО СЕ ЗА СВАКИ ДОМ И СВАКОГ ЧОВЕКА: Предстанивици Српске листе посетили Грачаницу (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Сведоци смо да су недавно овде на централаном и другим српским срединама на Косову биле поплаве. Ми ћемо свакој породици која је претрпела штету помоћи, већ смо покренули иницијативе у погледу реновирања и обнове кућа али и другим областима јер смо свесни колико њима та помоћ значи.

Ово је истакао Далибор Јевтић,министар за повратак и заједнице у тзв. косовској Влади приликом обиласка реновираног насеља Берген у овој општини где је у неколико зграда смештена 21 породица које су избегле из различитих крајева Космета.

Пројекат обнове и реновирања овог насеља које Министарство за повратак реализује са Канцеларијом ЕУ на Косову и Данским саветом за избеглице вредан је 215 000 евра, а реновиране станове у овом насељу поред министра Јевтића данас су обишли и Горан Ракић, председник Српске листе и министар администрације и локалне самоуправе у тзв. косовској Влади, Игор Симић шеф посланичке групе СЛ, Срђан Поповић, председник општине Грачаница као и Љубинко Караџић председник Скупштине града Приштине.

Нагласивши да је протекла година због пандемије корона вируса успорила многе активности, министар Јевтић је рекао да је упркос томе ово Министарство саградило само на подручју општине Грачаница 60 нових српских кућа, док ће, како наглашава, наставити и током ове године да граде куће и станове и у другим српским срединама на КиМ.

- Поред помоћи опстанку онима који се никада нису селили желим да пошаљем јасну поруку да ћемо у складу са својим могућностима помоћи и онима који размишљају да се врате - додао је министар Јевтић нагласивши да Српска листа има јасну политику а то је да брину о сваком становнику, односно становницима свих општина поготову оних са Српском већином.

Истичући задовоство због обнове станова у насељу Берген, које ће се уселити половином фебрауара, Срђан Поповић председник општине Грачаница споменуо је и да општина уз помоћ Канцеларије за КиМ чини све на санацији недавних поплава.

ЈЕДИНСТВО

ДОК је министар Далибор Јевтић одговарајући на питање новинара истакао да нема сумње у јединство Српске листе ,Горан Ракић председник ове листе нагласио је да ће се ова листа борити за сваки дом и сваког човека и да ће поред изградње кућа и станова обезбедити инова радна места за младе. Он је подсетио да је током протекле године запослено око 700 младих.

- Осим стотинак домаћинстава, на жалост поплављена је и стока, а вода је изазвала велике проблеме. Међутим, уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и наше ресурсе учинићемо да санирамо постојећу штету - казао је председник Поповић прлико обиласканасеља берген уопштини Грачаница.

Иначе, председник Поповић је у друштву представника Спске листе и министра Јевтића уручио кључеве породици Мирић док су претходно одржали састанак у општини Грачаница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СРБИ СУ ЗА БАЛКАН РАТОВАЛИ! Безочне лажи Славоја Жижека - добро знамо шта је Балкан!