ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Британски сој короне стигао у Србију, обезбедили смо више од милион вакцина

Novosti online

24. 01. 2021. у 10:52 >> 11:51

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Британски сој короне стигао у Србију, обезбедили смо више од милион вакцина

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић гостовао је данас у емисији "Јутро на Првој".

- Забринут сам и не кријем да сам био забринут и пре пет шест месеци када је реч о вакцинама. Имали смо бесане ноћи, заједно са премијерком и људима из Владе, имао сам разговоре покушавајући да набавим вакцину. Теже је него набавити нуклеарно оружје - рекао је председник.

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

 

Очекујемо да данас буде вакцинисано 50.000 људи. У свету смо 9. али мислим да можемо да будемо 5. или 6. у наредна два или три дана. Имали смо мудро вођену политику.

Не постоји ништа важније од заштите здравља људи.

- Да нисмо успели да увеземо вакцине, изгубили бисмо више хиљада људи - истакао је Вучић.

НАЈСКУПЉА КИНЕСКА ВАКЦИНА

- Писао сам председнику Сију још пре неколико месеци, и молио га да за вакцину спусти цену. Имао сам извештаје светских тајних служби, и пре неколико месеци сам се борио за вакцину. Ја сам прочитао да је кинеска вакцина најбоља, иако су и остале одличне - наглашава председник.

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

 

- Из КОВАКС програма добили смо нула вакцина. Ваљда ћемо ових дана нешто добити. Али без тога смо обезбедили преко милион доза цепива. Покушаћемо да направимо фабрику за производњу вакцина. Тражићемо и наћи решење.

Сви који су примили вакцину, биће ревакцинисани истим цепивом - поручио је Вучић.

РАСТ ПРОСЕЧНЕ ПЛАТЕ

- 518 евра је просечна плата, сада иде на 540, у Београду иде на преко 600 евра - нагласио је председник.

НАРУЧИЛИ СМО ОСАМ МИЛИОНА ВАКЦИНА

- Проблем је што вакцина нема. Од Кинеза смо добили трећи на свету вакцину. Хоћу да кажем колико смо успели. Снаћи ћемо се за додатне количине, да дођу брзо.

На питање колико то кошта? Председник је одговорио - ништа.

ВОДИ СЕ РАТ ЗА ВАКЦИНУ

Корона мења економију брже него Други светски рат. Води се борба за цепиво.

Када будете видели цену вакцине, споменик ћете ми дизати. Не смем да кажем због Кинеза по којој цени смо добили њихово цепиво. Добили смо и јефтиније америчку вакцину - навео је председник Србије.

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

 

СРБИЈА ЈЕ 2012. БИЛА ПОСЛЕДЊА ПО КВАЛИТЕТУ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

- Данас смо претекли 14. држава ЕУ. Бољи смо од Шпаније, Малте, Хрватске... Ми нисмо у локдауну, идемо са новим пакетом помоћи за грађане.

ОЧЕКУЈЕ НАС ЛОШ ПЕРИОД

- Очекујем велики притисак на Србију. Харадинај очекује да буде изабран за председника тзв. Косова. И онда ће изаћи са идејом о Великој Албанији, а онда ће нам тражити да признамо Косово, и то не само они већ и странци. Предстоји нам тешко пролеће, лето и јесен. Али борићемо се! - каже Вучић.

ИМАМ УСЛОВЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕМ

- Још размишљам, нисам још одлучио када ћу се вакцинисати. Примио бих кинеску вакцину - али ипак сам млађи, јер мислим да има људи који су угроженији.

Данас су редови на Београдском сајму до рампе. Највише вакцинисаних је у Нишу, па иду Кикинда, Крушевац, Београд је 5. или 6. Али очекујемо да ће престоница наредних дана остварити већи број имунизација - каже Вучић.

БРИТАНСКИ СОЈ КОРОНЕ СТИГАО У СРБИЈУ

- Британски сој короне стигао је у Србију - рекао је председник Србије. Борићемо се још јаче. Нови сој вируса је ужасан, односно језив.

НАЈСКУПЉА ЈЕ КИНЕСКА ВАКЦИНА,  ПРАВИ СЕ ОД ЖИВОГ ВИРУСА

- Она нам дође у флашици и дајемо људима. Та вакцина нам је и најлакша за транспорт по Србији. Сада је проблем и са шприцевима и иглама, једва се долази до њих у свету.

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

 

МИ СМО НАЈВЕЋИ У РЕГИОНУ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА

- Када сте мали причате глупости, јер не сносите никакву одговорност. Интерес Србије је да се настави овакав раст и зато не желим да скупљам јефтине политичке поене, одговарајући на изјаве Бакира Изетбеговића. Бошњаци су велики народ и они говоре о себи.

Многи живе на причи да је Србија лоша, али ми морамо да имамо разумевања за њихову емоцију - каже Вучић.

БИО САМ У ПРАВУ

- Требало је да уведемо полицијски час летос, спасили бисмо 400 - 500 људи. Али неки су протестовали и хтели да се проводе по београдским сплавовима - рекао је председник Србије.

- Имали смо велику излазност на изборе у сред епидемије короне. Шта је био циљ протеста у Београду и упада у Скупштину Србије? Знали су да неће добити поверење народа, али хоће само да изазову хаос.

БОРИМ СЕ ЗА КОСОВО

- Од 2012. године су говорили како ћу издати и признати Косово. А захваљујући мени није ушла одредба да Косово уђе у Уједињене нације.

- Опозиција каже да сам кукавица. Јесам, ја сам кукавица јер чувам народ на КиМ и борим се за људе - каже Вучић.

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

 

ХОЋЕТЕ ЛИ СЕ КАНДИДОВАТИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА?

- Није питање само моје одлуке, већ и склопа околности. Сада не знам заиста. Желим да грађани Србије имају некога ко може да се бори за њих - одговорио је председник.

Мене избори не занимају у овом тренутку, бавићу се када дође време за то. Сада ме занима здравље људи и како да обезбедим људима заштиту од овог опаког вируса.

30 ГОДИНА ИМАМО ДЕМОКРАТСКЕ ИЗБОРЕ

- 2000. године они су победили, а само једном смо у том периоду имали раздвојене парламентарне и председничке изборе.

Кажу да сам силоватељ Србије. Тадић је био на свим листама, али њима смета само моје име.

О СИНУ ДАНИЛУ

- Мом старијем сину је уништен живот и то не могу да опростим, али не желим да се њиховој деци врати на такав начин. Надам се да ће Данило остати нормалан и да ће наставити да се бори - рекао је председник.

НАПРАВИЋЕМО НАЈБОЉЕ ЛИСТЕ

Поносан сам на раст наше земље. Срећан сам што ћемо да изградимо још много путева и пруга. Кандидоваће се људи који ће гарантовати за бољу будућност грађана.

АФЕРА ПРИСЛУШКИВАЊЕ

- Нећу да говорим о томе ни реч. То је за мене веома болно, превазишао сам то, поносан сам на чињеницу што немају шта да извуку из тих разговора - рекао је Вучић.

ЖЕЛИМ ДА НЕШТО ОСТАНЕ ИЗА МЕНЕ

- Не живим да би крао, живим за то да нешто остане иза мене. Јурим за путевима, пругама, за филмом о Јасеновцу, Стефаном Немањом (коначно је дошао кући у државу коју је стварао), обновом Хиландара... - рекао је председник током гостовања на ТВ Прва.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)

Marko

24.01.2021. 13:07

Nabavkom vakcina olaksava se borba protiv korona virusa koja ozbiljno preti da ugrozi zivote gradjana Srbije. Svi koji zele dobro sebi i svima oko sebe nece se dvoumiti oko toga da li treba ili ne treba da prime vakcinu.