ТАЈНА СНИМАЊА ВУЧИЋЕВИХ РАЗГОВОРА. Настављена испитивања у МУП, кључну улогу могао би да одигра Дејан Миленковић

В. Н.

23. 01. 2021. у 09:00

ТАЈНА СНИМАЊА ВУЧИЋЕВИХ РАЗГОВОРА. Настављена испитивања у МУП, кључну улогу могао би да одигра Дејан Миленковић

Илустрација / Фото Depositphotos

НА дисковима који су предати председнику Србије Александру Вучићу забележено је чак 660 минута његових незаконито прислушкиваних разговора, међу којима су и они са сином Данилом и рођеним братом Андрејом - сазанају "Новости".

Радна група Министарства унутрашњих послова, која прикупља обавештења по налогу Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), у случају прислушкивања шефа државе и чланова његове породице, и у петак је наставила да испитује припаднике полиције. Кључни актер ове колосалне афере, барем за сада, осим бивше државне секретарке МУП Дијане Хркаловић је и Дејан Миленковић, њен најближи сарадник и некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) Управе криминалистичке полиције.

Овај полицијски службеник, коме су колеге дале надимак Багзи, према незваничним сазнањима "Новости", пристао је на полиграф и прошао је ово тестирање, односно доказао је да не лаже о дешавањима у овој служби, у време када је био на њеном челу. Наводно, он је потврдио да је било тајних мера прислушкивања мимо наредби суда.

- Било је и случајева када су прављени транскрипти тајних разговора и ношени Хркаловићевој, без завођења у званична полицијска документа - наводи наш саговорник.

За разлику од Миленковића Хркаловићева, која је у четвртак требало други пут да буде саслушана, али на полиграфу, одбила је да то уради иако је у прво време пристала. На првом испитивању у просторијама Сектора унутрашње контроле (СУК) није желела да даје било какве информације, а сви одговори су се сводили на: "Не знам" и "Не сећам се"... Осим о афери прислушкивања, испитавана је и о својим везама са особама из криминалног миљеа.

Протеклих дана, међу 50 до сада испитаних полицијских службеника су и људи који су скренули пажњу председнику Вучићу и његовим сарадницима на незаконите радње Службе за специјалне истражне методе. Реч је, како сазнајемо, о неколико припадника ССИМ.

- Они су, такође, тестирани на "детектору лажи" и прошли су испитивања. Захваљујући тим поштеним полицајцима, ова афера је и откривена. Они су склонили те дискове са прислушкиваним разговорима председника Вучића и упозорили га на то шта се дешава. Реч је о такозваним бочним упадима, када се на тајне мере "ставља" човек који је у контакту са председником, а под лажним податком да је реч о дилеру, и који добија кодно име - наводи саговорник "Новости".

У овом конкретном случају, та особа се чула и са Данилом и Андрејом Вучићем. Тиме су они који су организовали незаконито прислушкивање једним "кликом" покрили три особе, које су заправо и биле праве мете прислушкивања.

МИНИСТАР СЕ ПОСЛЕДЊИМ АКЦИЈАМА ЗАМЕРИО МОЋНИЦИМА

УВЕЛИКО СЕ СПРЕМА УДАР И НА ВУЛИНА

У РАНИЈИМ годинама незамисливо хапшење Дарка Елеза, привођење вођа навијачких група, хапшење функционера владајућих партија, а посебно брз и бескомпромисан завршетак истраге о илегалном прислушкивању председника Вучића и његове породице изазвало је панику, али и бес међу моћним и богатим људима у српском подземљу и са њима повезаним политичарима.

Како преносе наши извори, у наредним данима спрема се медијска офанзива на Александра Вулина, као носиоца свих активности испред МУП. Министар је одређен за прву мету и показну вежбу како ће проћи они који се заиста буду борили против мафије. Очекује се да напади на Вулина буду покренути из БИРН-а и КРИК-а а онда би се преносили и увећавали путем сарадничке мреже медија у власништву Драгана Шолака и блиских његовом имењаку Ђиласу.

Планирано је отварање свих тема везаних за јавни, а посебно за приватни живот Вулина. Главни правац напада биће изведен по узору на кампању која се води против Вучића - нападаће се породица као тачка на коју је и Вулин посебно осетљив, као и друге особе које су повезане с њим. Напади на њих ће престати оном брзином којом се те особе буду удаљавале од министра и тако га у политичком и медијском смислу остављали изолованог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (28)

Tamara

23.01.2021. 10:28

Docice se do istine, u to sam sigurna! Ovde se radi o nelegalnom prisluskivanju predsednika drzave. Svi koji su ucestvovali u spijuniranju moraju da se nadju pred lice pravde i da kazu sve sto znaju. Prvo ko stoji iza svega ovoga!