ФИФА И УЕФА СТОПИРАЈУ: Ко буде играо "лигу богатих" неће моћи да наступа у репрезентацији!

Novosti online

22. 01. 2021. у 09:59

ФИФА И УЕФА СТОПИРАЈУ:  Ко буде играо лигу богатих неће моћи да наступа у репрезентацији!

Фото: Архива Новости

ДУГО се у јавности говори о оснивању Суперлиге Европе у којој би учествовали најбогатији клубови Европе.

ФИФА је стрпљиво чекала, а сада су се огласили упозорењем европским клубовима. Истичу да у случају да прихвате играње у "лиги богатих" неће моћи да учествују ни у једном такмичењу под организацијом ФИФА и УЕФА . 

Иако су клубови спремни да по сваку цену оснују затворено такмичење јасно је да су кровне организације против тога. Јер би то у великој мери уништило Лигу шампиона и домаћа првенства. 

Креатор те "суперлиге богатих" је, наводно, председник Реал Мадрида Флорентино Перез. Порука која долази из ФИФА истиче да "Суперлига неће бити призната од стране кровне организације светског фудбала". 

То значи да ни један играч који буде учествовао у једном таквом тамичењу неће моћи да наступа у такмичењима које организује сама ФИФА или нека од њених чланица.

Дакле, сваки игач који буде играо у "лиги богатих" неће моћи да игра више за националну селекцију на Мундијалима, па ни у квалификацијама.

ФИФА поручује да би сва такмичења требала да се организују у договору са континенталним конфедерацијама и самом "кућом светског фудбала".

Саопштење су потписали председник ФИФА Ђани Инфантино и председници свих осталих конфедерација. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)