МИНИСТАР ПОПОВИЋ: Харадинај политички губитник и ратни злочинац

Танјуг

20. 01. 2021. у 08:33

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: Харадинај политички губитник и ратни злочинац

Ненад Поповић

ПОЛИТИЧКИ губитник и ратни злочинац Рамуш Харадинај, суочен са оптужбама за најмонструозније злочине над српским народом, жели да се врати са маргине у политички живот, бесно нападајући екстремистичким ставовима Србију и њеног председника Александра Вучића, изјавио је данас Ненад Поповић, министар у Влади Србије и лидер Српске народне партије.

-У одсуству било какве идеје за преговоре са Београдом, осим бесмисленог захтева да Београд призна насилну сецесију наше јужне покрајине, Харадинај у очају своје губитничке позиције поново покреће тему стварања Велике Албаније - навео је Поповић у изјави за јавност.

Истиче да Харадинај то чини како би га спонзори лажне државе Косово, чији крајњи циљ и јесте стварање Велике Албаније, подржали као могућег кандидата за председника те неуставне творевине.

Поповић каже да Харадинај и његови спонзори никако да схвате да са данашњом Србијом и њеним државним руководством није могуће разговарати језиком уцена, притисака и претњи.

-Такве захтеве Србија не испуњава ни његовим западним менторима, који на разне начине врше притисак на Србију, а камоли њему који је само њихов трбухозборац - рекао је он.

Харадинај је, како кже, увек био мали политички миш од кога реално у преговорима Београда и Приштине апсолутно ништа не зависи.

-Он је обичан извођач радова оних који га годинама држе у политичком животу, скидајући га и враћајући га на функције у зависности од процене њихових интереса на Балкану. А сада је тај извођач радова оптужен, притиснут, уцењен и уплашен, што га чини спремним да изврши сваки налог како би спасао своју кожу - оценио је Поповић.

Истиче да ће српска политика, коју данас предводи преседник Александар Вучић, доследно и мудро и у овим сложеним околностима штитити државне интересе и интересе Срба.

-Оставићемо терористима попут Харадинаја да сањају своје пусте и нереалне снове о Великој Албанији, који никада док је Срба и наше одлучности да се боримо за Косово, неће бити остварени - закључио је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)