СТАМАТОВИЋ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ ЗЛОЧИН: Зорана Михајловић каже да није била против гондоле, већ против кршења закона које је чинио челник Чајетине

С. С. Р.

20. 01. 2021. у 09:17

СТАМАТОВИЋ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ ЗЛОЧИН: Зорана Михајловић каже да није била против гондоле, већ против кршења закона које је чинио челник Чајетине

Танјуг

МОЖЕ председник Општине Чајетина да ме напада колико хоће, да у медијима износи неистине, али све мора да се ради у складу са законом. И нико није бранио да се гондола гради, али је Општина Чајетина имала проблем са поштовањем законских процедура.

Ово за "Новости" каже министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, а поводом интервјуа председника Општине Чајетина Милана Стаматовића у "Новостима", где је рекао да је она, док је била на челу ресора грађевине погрешно причала председнику Александру Вучићу о овом пројекту.

- Тек након интервенције надлежних органа Министарства грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре и када је увидео да политизација коју је правио у овом случају неће моћи да га аболира и изузме од обавезе да поступа у складу са законом, Стаматовић је почео да израђује законску документацију. Када је схватио да нико у Србији неће подржати његово незакоње и да никада неће моћи да гради без дозволе објекте који су у надлежности Републике, морао је да поступи по закону и поднесе све што је потребно да би добио грађевинске дозволе - рекла нам је Михајловићева.

Да би до свега тога дошло, наводи она, било је потребно и да се укључи и председник државе и његов кабинет како би Стаматовић поднео документацију у складу са законом:

- Резултат је да је захваљујући поступању претходног Министарства грађевинарства, гондола изграђена у складу са свим прописима, како би сви који се њом буду возили били безбедни. Нажалост, своје "урбанистичко умеће" Стаматовић је наставио правећи урбанистички хаос и еколошки злочин на планини каква је Златибор, чему сведоче сви који га посете. Разумљиво је што се толико бунио да изгради гондолу у складу са законом, јер до тада није имао праксу у таквом поступању. Највећа је штета за грађане што је центар Златибора у његовој, а не надлежности Републике.

КРИВИЧНЕ И ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ

Михајловићева је подсетила да су поднете и прекршајне и кривичне пријаве против руководства општине због неправилности приликом набавке опреме и да је за то донета и пресуда прекршајног суда:

- Такође, сва сазнања у вези са нелегалном градњом у центру Златибора и сумњама на прање новца, доставили смо Агенцији за борбу против корупције и Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Miki Zg

21.01.2021. 18:18

@Sonjica - Ovdje se priča o Zlatiboru i o lokalnom šerifu koji je unakazio koruptivnim radnjama biser Srbije .Da ima takovih lokalnih moćnika ,ima ,inspekcije građevinske i sudovi ne vrše svoje poslove !To izaziva gnjev i nemoć običnog čovjeka .

Mišo Peć

20.01.2021. 23:30

Bez obzira što nemam nikakvih simpatija prema opoziciji ipak u ovom slučaju mislim da je Stamatović u pravu.Dobar primer je nedavni susret predsednika Vučića i Stamatovića otvaranje gondole,razgovori i planovi za budućnost a sve u cilju napredka Srbije a ne nikako podmetanja klipova u točkovima.

Srbijo Zuta kuco

21.01.2021. 14:37

Kako "postovanje procedura" izgleda u praksi? Tramp je obecao podizanje zida prema Meksiku. Na internetu mozete videti kako Pelosijeva objasnjava Trampu da ne moze da izda izvrsni nalog i zapocne gradnju nego mora da postuje "proceduru" i ide kroz Kongres. U prevodu na srpski, zeli da ga mrcvari cetiri godine papirologijom, preglasavnjem, nadglasavanjem i trampom za Republikance neprihvatljivih zakona u zamenu za odobrenje za gradnju zida. Obozavam spanski na kojem se kaze burocracia (vladavina cinovnika). Ako dodate jos jedno "r" postaje burrocracia (vladavina magaraca).

Lala

26.01.2021. 13:35

Au nije ministarka zahvaljujuci Stamatovicu i Zlatiborcima uspela da pola Zlatibora prenese u vlasnistvo privatnih tajkuna pa se ljuti. E da svaka opstina ima po jednog Stamatovica gde bi Srbija bila G17 je cudo koje je razorilo Srbiju