НАЉУТИО ИХ НАТПИС НА ДУКСЕРИЦИ: Бошњачко национално веће поново предлаже да Скупштина усвоји "Резолуцију о осуди геноцида у Сребреници"

В. М.

19. 01. 2021. у 10:33

НАЉУТИО ИХ НАТПИС НА ДУКСЕРИЦИ: Бошњачко национално веће поново предлаже да Скупштина усвоји Резолуцију о осуди геноцида у Сребреници

Новости

БОШЊАЧКО национално веће затражило је од Скупштине Србије да усвоји "Резолуцију о осуди геноцида у Сребреници".

Ова организација и раније је инсистирала да Србија злочин у Сребреници назове геноцидом, а својевремено су подржали и предлог резолуције Велике Британије у УН, којом се Србији на терет стављао геноцид.

БНВ је овог пута реаговало на оглас који се појавио на друштвеним мрежама, а којим се рекламирају дуксеви са натписом "Нож - Жица". Они су "поздравили осуду дела јавности" због одевних предмета са порукама мржње. Међутим, иако је министарство трговине одмах забранило продају и оглашавање спорних дуксева, сајт за продају је угашен, а против власника поднета пријава због ширења верске и расне мржње, БНВ није задовољно реакцијом државе. Они наводе да су "нажалост свесни и чињенице да је реакција неких државних органа уследила после притиска дела демократске јавности, те да је потребно систематско и трајно решење за ову појаву". То решење БНВ види у усвајању спорне резолуције. Пре пет година БНВ је осудило потез Русије која је у СБ УН ставила вето на британску резолуцију уз оцену да је била политички мотивисана и да је осуђивала један народ. Тада су, заједно са ЛСВ, саставили и Скупштини Србије поднели сопствени предлог резолуције о геноциду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)