КО ЈЕ УБИЈЕНИ СВЕДОК СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА У ХАГУ: Фадиљ Суљевић пронађен мртав у брдима изнад Приштине - био позван да сведочи

Новости онлајн

15. 01. 2021. у 18:12

КО ЈЕ УБИЈЕНИ СВЕДОК СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА У ХАГУ: Фадиљ Суљевић пронађен мртав у брдима изнад Приштине - био позван да сведочи

Фото: Архива Новости

БИВШУ полицајац на Косову Фадиљ Суљевић пронађен је данас мртав у брдима изнад језера Бадовац, а како наводи Газета Експрес, он се налази на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу.

Ову вест је потврдио је портпарол косовске полиције Бајрам Краснићи.

- Данас, 15.01.2021, нешто после 14:00, полиција је обавештена о случају који се догодио на путу који води до језера Бадовц, са сумњо, да особа нема знакове живота. Полиција је одмах изашла на лице места, контактирала чланове породице те особе и позвала државног тужиоца и тимове хитне медицинске помоћи - рекао је Краснићи.

Према његовим речима, истражни и форензички тимови  прегледају на место догађаја.

- На месту догађаја лекари су установили да је тело жртве мртво. Жртва је: Ф.С, мушко. Истражни и форензички тимови и даље надгледају лице места. Обавестићемо вас на време о новим информацијама - изјавио је Краснићи за "Газету Екпрес".

О овом случају се огласио и главни тужилац Основног тужилаштва Приштине, Кујтим Муниши.

- Тужилац је изашао на лице места да види шта се догодило. Полиција је на месту догађаја. Пронађен је мртав негде у планинама - рекао је Муниши за Калксо.цом.

Фадиљ Суљевић родом је из Медвеђе.

Суљевић је бивши припадник тзв. косовске полиције, који је примљен у редове полиције након 1999. године.

Како преноси Газета, Суљевић је Специјални трибунал у Хагу позвао за сведока. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Kolja

15.01.2021. 18:31

Srbija ukinula sve mere zastite granica, i od kovida a ne trazi im ni pasose za ulazak. Albanci iz svih drzava u okruzenju mogu slobodno da spartaju Srbijom, rade sta hoce, resavaju probleme potencijalnih svedoka njihovih zlocina po Srbiji.