ЈОВАНОВИЋ О ДИЈАЛОГУ ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ: То је унутрашње питање, давање сагласности на инострани утицај мора се сматрати неприхватљивим

Novosti online

14. 01. 2021. у 10:01

ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије Милош Јовановић позвао је данас власти у Србији да, без одлагања, организује округли сто власти и опозиције, без икаквог спољног мешања и посредовања.

ЈОВАНОВИЋ О ДИЈАЛОГУ ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ: То је унутрашње питање, давање сагласности на инострани утицај мора се сматрати неприхватљивим

Милош Јовановић / Фото Танјуг

Са становишта очувања угледа и достојанства државе давање сагласности на инострани политички утицај на одвијање овог неопходног дијалога мора да се сматра неприхватљивим, наводи се у писаној изјави Јовановића.

Јовановић је предочио да се разговори власти и опозиције могу договорити одлуком Владе или Народне скупштине, а теме утврђене одлуком о формирању могу да буду, најмање, улога и обавезе свих медија, посебно медија под непосредном државном контролом, у испуњавању одредби закона о јавном информисању и преиспитивање рада Регулаторног тела за електронске медије.

Тема би биле и обавезе полиције и правосудних органа у спречавању, откривању и санкционисању кривичних дела против изборних права, утврђених у глави 15. Кривичног законика, као и формирање тела за праћење извршења одлука Округлог стола и тока изборног процеса, са једнаким бројем чланова представника власти и опозиције, додао је лидер ДСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)