ЕУ РУШИ ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ! Виола фон Крамон: Сврха му није била да донесе стабилност на Балкан

Novosti online

11. 01. 2021. у 18:38

ЕУ РУШИ ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ! Виола фон Крамон: Сврха му није била да донесе стабилност на Балкан

Вучић, Трамп и Хоти

ИЗВЕСТИЛАЦ Европског парламента за Косово (и Метохију) Виола фон Крамон изјавила је да је "такозвани Вашингтонски споразум био под знаком питања у тренутку потписивања".

Она је то рекла након што је вршилац дужности тзв. косовског председника Вјоса Османи пре неколико дана навела "да би требало размотрити делове Бриселског споразума, као и Вашингтонски споразум".

Сврха Вашингтонског споразума није била да донесе стабилност на Балкан, то је углавном био PR потез господина Гренела, рекла је Фон Крамонова.

- Неке од тачака споразума могу бити важне и вредне, али уопште немају правни ефекат - истакла је она.

Како је навела, Заједница српских општина је сложено питање и на њега се мора одговорити, али дефинитивно не у исхитреној декларацији, коју нису виделе стране у процесу.

- Вашингтонски споразум, такође, има неке тачке које су врло проблематичне, нарочито прихватање Јерусалима као престонице Израела - додала је Фон Крамонова.

- Европска унија је веома посвећена међународно прихваћеној одлуци, главни град Израела је у Тел Авиву - истакла је она.

- Србија као земља кандидат за ЕУ и (лажна држава) Косово као потенцијални кандидат обавезали су се да ће своју спољну политику ускладити са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ, стога не би требало да имају своје амбасаде у Јерусалиму, што би кршило међународно право - закључила је Фон Крамонова.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)