ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО: Вучић чини све да обезбеди несметано снабдевање електричном енергијом севера КиМ

Novosti online

22. 12. 2020. у 13:34

НИ Србија нити председник Александар Вучић ништа не предају у руке Албанцима, како то малициозно прижељкује и неосновано оптужују Рада Трајковић и њени политички шефови, већ чини све да обезбеди несметано снабдевање електричном енергијом севера Косова и Метохије, рекао је члан ГО СНС Петар Петковић.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО: Вучић чини све да обезбеди несметано снабдевање електричном енергијом севера КиМ

Фото: Д. Зечевић

-И да не буде никакве дилеме, у томе успева и успеваће, док год је на челу наше државе одговорна власт која брине пре свега за интересе свог народа, а не за јефтине политичке поене или аплаузе из Приштине. Поражавајуће је да данас у Србији имамо опозиционе политичаре који из својих лагодних позиција у Београду нападају рођену државу и отворено се сврставају на страну Приштине која годинама одбија да спроведе потписане споразуме - и Бриселски споразум и споразум о енергетици из 2013. године и акциони план донет уз закључке ЕУ посредника 2015. године – каже Петковић.

-Управо је због тога Србија поново, по пети пут поднела захтев за регистрацију и лиценцирање две српске компаније чије су надлежности трговина, дистрибутивне услуге и снабдевање потрошача на северу КиМ електричном енергијом. И управо је због тога Србија покренула низ дипломатских активности према међународној заједници како бисмо успели да несметано наставимо снабдевање струјом севера покрајине. Ми нисмо седели, чекали, бројали дане, нити секунде ТВ права и милионе као политички ментори Раде Трајковић. Ми смо од првог тренутка радили на обезбеђивању енергетске сигурности и стабилности за наш народ на северу покрајине. И у томе успели. У праву је Рада Трајковић само у једном. Нема назад за Србију. Србија иде напред и наставиће да јача и економски и институционално и политички, а она и њени шефови одавно су део политичке, назадне историје. Можда управо због тога Раду Трајковић сада у Приштини кандидују за нову председницу самозваног Косова. Како ствари стоје, ускоро ће јој се за то и указати прилика – додао је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)