МИНИСТАР ВУЛИН: МУП ће наставити да улаже у обуку и опремање ЈЗО

Novosti online

17. 12. 2020. у 12:50

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у обуке и опремање припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката.

МИНИСТАР ВУЛИН: МУП ће наставити да улаже у обуку и опремање ЈЗО

Фото З. Јовановић

Министар Вулин, који је у Националној возачкој академији НАВАК присуствовао  вежби коју су извели припадници ове јединице, истакао је да је унапређење њихових знања и вештина изузетно значајно, јер они свакодневно брину да објекти и људи које чувају буду заштићени и сигурни.

Припадници Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката у оквиру редовних тренинга приказали су вештине и способности које су стекли током обуке возача специјалних возила и спремност да у реалној ситуацији у саобраћају адекватно одреагују на сваку ситуацију и заштите штићену личност.

Обука је спроведена у сарадњи са Националном возачком академијом НАВАК, а на приказу стечених вештина и способности припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката присуствовали су и директор полиције Владимир Ребић и начелник ЈЗО Милан Гак.

Јединица за обезбеђење одређених личности и објеката Министарства унутрашњих послова је посебна јединица полиције формирана априла 2003. године и обавља полицијске послове безбедносне заштите и обезбеђења одређених личности и објеката.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)