СРБИ СА СЕВЕРА КОСМЕТА НЕЋЕ ОСТАТИ БЕЗ СТРУЈЕ: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, о најавама Приштине

Д. З.

08. 12. 2020. у 19:27

ВЛАДА Србије настоји да олакша живот Србима на Косову и Метохији и од 14 децембра неће престати снабдевање струјом житеља сeверних општина из централне Србије, како је то недавно најављено из Приштине.

СРБИ СА СЕВЕРА КОСМЕТА НЕЋЕ ОСТАТИ БЕЗ СТРУЈЕ: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, о најавама Приштине

Фото: Д. Зечевић

Ово је у Зубином Потоку рекао Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију приликом обиласка радова на стамбеним зградама који се граде средствима Владе Републике Србије.

Он је појаснио да ће Електропривреда наставити са нормалним снабдевањем електричном енергијом општине на северу Косова и Метохије све док се не формирају две кћерке фирме како је то најављено на основу споразума из 2013. и 2015. године.

Иначе у Зубином Потоку недавно је завршена изградња зграде са 12 станова, док је у току изградња зграде са 59 стамбених једница намењених збрињавању младих брачних парова, интерно расељених и социјално угрожених породица.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је и зграду Дома културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку и том приликом свечано отворио Галерију при овој установи културе.

Овим догађајем Петковић је започео други дан прве званичне посете Косову и Мертохији, од како је ступио на дужност директора Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У КЕСАМА СМО НОСИЛИ КОСТИ СВОЈЕ ДЕЦЕ: Потресна исповест породице убијених на Петровачкој цести