СРАМНА ПОРУКА ИЗ АМЕРИЧКОГ КОНГРЕСА: Србија мора да схвати да јој Русија и Кина нису пријатељи!

Новости онлајн/М.С.

08. 12. 2020. у 17:26

У КОМИТЕТУ за спољне послове Представничког дома Конгреса САД данас се одржава саслушање на ком ће учествовати стручњаци за Западни Балкан.

СРАМНА ПОРУКА ИЗ АМЕРИЧКОГ КОНГРЕСА: Србија мора да схвати да јој Русија и Кина нису пријатељи!

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Они ће дати препоруке будућој администрацији, коју ће предводити Џо Бајден, о томе какве ставове треба заузети према нашем региону.

Конгресмен Мајкл Макол упутио је током свог обраћана срамну поруку властима у Србији:

- Власти у Србији морају да схвате да им Путин и Си нису пријатељи. Сарадња са Кином и Русијом није добра за Србију - рекао је споменувши руског и кинеског председника.

- Док Сједињене Америчке Државе покушавају да помогну земљама Западног Балкана, ауиторитарни режим Владимира Путина промовише једну агресивну агедну. Путин зауставља демократске промене у региону и узурпира интеграције са западом - рекао је он.

- Људи на Косову заслужују независну демократску земљу која је у потпуности укључена у међународне токове - рекао је Макол потврдивши још једном став о потпуној независности лажне државе.

Главни амерички циљ дијалога је узајамно признавање Србије и тзв. Косова, као и размена амбасадора. Сервер ће тражити да Бајден и канцеларка Ангела Меркел експлицитно објаве овај циљ и да притисну чланице ЕУ које нису признале тзв. Косово да изјаве да ће га признати најкасније док то учини и Србија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (11)

prellee

08.12.2020. 18:58

...- Vlasti u Srbiji moraju da shvate da im Putin i Si nisu prijatelji....Svašta ćeš ćuti od ovih sa Zapada i njihovih dvojni standarda, baš svašta. Znaju li ovi greedy man iz US uopšte šta su prijatelji Srbije? Zar oni koji su nas bombardovali, aktivno učestvovali u rušenju države u koju su ugrađene žrtve dva WW, koji su rušili mostove, uništavali fabrike, bombardovali vozove, bacali osiromašni uranij, su naši prijatelji. Bez velikog stradanja i njih samih, oni to ne mogu shvatiti. Oni žive u nekom svom ugodnom svijetu. Gospodo, neće tako moći, Rusija i Kina su prijatelji Srbije a vi niste, mi Srbi to ne razumijemo, a vi kako hoćete da pričate. Prijateljstvo ne može biti na silu, ucjenama, razaranjima, otimanjem naših teritorija.

Zahvalnost

08.12.2020. 21:16

@Nn - Ако мислиш на пријатељство у равни дружења у животу онда тако нешто не постоји у политици. Али не постоји блискије пријатељство у политици од овог које Србија има са Русијом и Кином. Јер да није тако ми бисмо већ пливали у далеко тежим проблемима и финансијски би пропали. Немој да мислиш да неко мора нама да помаже, не мора али они то раде. Поштуј и буди захвалан. Не помажу они због наших политичара већ због свега онога што Србију кроз историју и духовност чини таквом каква јесте.

Gus

08.12.2020. 20:32

Ovaj Amerikanac je spavao i nije vidio , kat je nato bombardovao svoje prijatelje, kao Srbija, Iraq, Libija i druge zemlje. Pa to je strašno, jel stvarno Amerika zemlja pijanih i drogiranih ljudi??? Pa drogirani ne umejo trezveno razmišljati, pa možejo promeniti istoriju....

Liver

08.12.2020. 21:20

Alo bolesnici, jel vi mislite da je ovom narodu izvrsena kolektivna lobotomija!? Vi ste nam prijatelji, unistili ste nam zemlju, oduzeli najsvetiji deo teritorije!? Kako vas nije sramotalicemeri jedni!!!

Šator

08.12.2020. 23:01

Идентично се понашао и Хитлер и нацисти. Али то није случајно, они су довели након 45' 12000 нацистичких научника и инжењера у САД и директно у срце демократије убризгали нацистички отров. Америка више није демократска држава одавно, то је само ореол прошлости, у срцу им је сада тама нацизма. Уосталом, послушајте предсједника Ајзенхауера. Трамп је то мало ускомешао, али зло се укорјенило дубоко.