„ИСТОРИЈА КОЈУ ИМАМО ЈЕ НАШ ПОНОС!” Вучић честитао Дан војних ветерана

Novosti online

04. 12. 2020. у 12:04

„ИСТОРИЈА КОЈУ ИМАМО ЈЕ НАШ ПОНОС!” Вучић честитао Дан војних ветерана

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом Дана војних ветерана, у којој је навео да је уверен да нећемо морати више ратом и оружаним сукобима да бранимо нашу отаџбину од непријатеља и захвалио ветеранима на жртвама које су поднели.

- Захваљујемо им се на жртвама које су поднели уз обећање да она није била узалудна и да, иако их више нема, њихов дух наставља да живи вечно. У нади да ћемо као и до сада бити јединствени у намери да градимо стабилну будућност кроз обезбеђење економског напретка, очување интегритета Србије и идентитета Војске Србије, честитам вам празник - наводи се у честитки председника Александра Вучића.

Он је навео да се на данашњи дан, негујући традиције дуже од једног века, присећамо значајног догађаја, својеврсне прекретнице за историју наше земље и војске - потписивања примирја у Првом балканском рату.

- Тада је бригу о ветеранима и задовољењу њихових потреба преузело Министарство Војно, у оквиру Владе Краљевине Србије, за коју су били од животног значаја као борци у ратовима који су уследили и у којима су учествовали - навео је Вучић.

Он је поручио да војни ветерани, негујући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, дугу више од једног века, на најбољи начин показују да су успомена на претке и историја коју имамо наш понос, јер ми смо данас овде где јесмо, поред осталог захваљујући управо њима.

Њихова храброст и упорност су нам најбољи докази да је у животу све могуће, навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (73)

Slobo94

04.12.2020. 13:18

Ponosan sam na sve veterane oni su nas mnogo zadužili država vodi računa o svima njima i pomaže im. Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast on je mnogo uradio po pitanju naših Vojnih veterana mogu da kažem da sam ponosan na sve njih.