ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГРАЧАНИЦА О ИНЦИДЕНТИМА: Кфор и полиција обећали више полицајаца

Д.З.

02. 12. 2020. у 16:12

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГРАЧАНИЦА О ИНЦИДЕНТИМА: Кфор и полиција обећали више полицајаца

Фото: Д. Зечевић

У РЕДОВНОЈ сам комуникацији са Кфором и тзв. косовском полицијом. То је веома битно за очување безбедности, али су неопходне конкретне активности, пре свега повећање безбедносних структура и њихова видљивост на терену.

То за "Новости" каже Срђан Поповић, председник општине Грачаница, а поводом више инцидената који су се на тој територији догодили у последње време. Он истине да, нажалост, виновници инцидената и пљачки нису ухапшени.

- Због тога постоји простор да се та дела понове, али смо добили уверавање косовске полиције да ће повећати број људства и отворити две подстанице у Угљару и Доњој Гуштерици. То је неопходно због велике разуђености, јер наша општина има 17 села - истиче Поповић, и наводи да су припадници полиције обећали да ће привести крају започете истраге инцидената и пљачки.

Међутим, уколико се наставе инциденти на подручју ове већински српске општине са око 20.000 житеља а на коју се ослања више од 10.000 Срба из средина на централном Космету, Поповић наводи да ће локална самоуправа бити принуђена да захтева веће укључивање међународне заједнице како би се очувала безбедносна ситуација на том подручју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)