ОГЛАСИО СЕ УНС И УПОЗОРИО: Изјаве Драгана Ђиласа су притисак на новинаре

Novosti online

30. 11. 2020. у 17:04

ОГЛАСИО СЕ УНС И УПОЗОРИО: Изјаве Драгана Ђиласа су притисак на новинаре

Драган Ђилас и Бошко Обрадовић / Новости

Изјава председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да ће тужити запослене на Телевизији Пинк и омаловажавање извештача те телевизије представљају притисак на новинаре, упозорава Удружење новинара Србије (УНС).

На јучерашњој конференцији за новинаре Странке слободе и правде, Драган Ђилас је рекао да ће тужити презентерку вести, новинара, саговорнике Телевизије Пинк, а власника Жељка Митровића "на крају", чиме је наставио с неприхватљивом праксом коју је започео избацивањем новинара са конференција за медије. Ђилас је притом с ниподаштавањем говорио о изгледу новинара Пинка.

УНС још једном упозорава политичаре да је карактерисање новинара на основу њиховог физичког изгледа и одевања непримерено. Свако има право да критикује рад медија, али не и да вређа новинаре и запослене у медијима и да своју моћ злоупотребљава како би их ућуткао. 

УНС наглашава да новинари имају право и обавезу да истражују имовину свих политичара и чланова њихових породица, да су притом дужни да поштују професионалне стандарде а да политичари због тога не смеју да вређају новинаре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Iznogud

01.12.2020. 07:51

Smesno sta se cini za zamajavanje naroda.Da I'ma savesti niti bi se novinari bavili pljuvacinom vec pravim vestima,a policija bi hapsila lopove,utajivace poreza,...ovako svi pljuju jedni druge,afere prolaze,dolaze nove,a svi mi ptopadamo

Dragan

01.12.2020. 07:56

To sto samo upozoravate okaci macku o rep, nego poktenite disciplinski poatupak pred sudom ,ne novinar nego vi gospodo iz UDRUZENJA NOVINARA SRBIJE.Djilas moze da se izivljava vi ste za to i formirani i nemoze svaka budala da se izivljava,ako je novinar bio ljubazan ,nije vredjao a bio vredjan,preduzmite mere zastite.