ВИШЕ СУДНИЦА, МАЊЕ СТАРИХ ПРЕДМЕТА: Мнистарка Маја Поповић обишла радове на Палати правде у Крагујевцу

В. Црњански Спасојевић

27. 11. 2020. у 16:16

ВИШЕ СУДНИЦА, МАЊЕ СТАРИХ ПРЕДМЕТА: Мнистарка Маја Поповић обишла радове на Палати правде у Крагујевцу

Фото: В.Ц.С.

УНАПРЕЂЕЊЕ правосудне инфраструктуре један је од приоритета Министарства правде, изјавила је министарка правде Маја Поповић приликом обиласка радова на изградњи Палатe правде у Крагујевцу.

У питању је највећи правосудни инфраструктурни пројекат који је Министарство покренуло у последњих неколико деценија, а који се у потпуности финансира из Буџета Републике Србије, саопштавају из овог ресора. У њему ће бити смештено свих 11 правосудних органа у овом граду.

Од 2012. до 2019. у Србији је, иначе, комплетно реконструисано и дограђено, санирано, адаптирано и изграђено, укључујући и ову зграду, више од 200.000 квадратних метара.

- Свесни смо значаја улагања у правосудну инфраструктуру, јер бољи услови рада повлаче са собом већу ефикасност запослених, а већи број судница значи више судећих дана, мање заосталих предмета и самим тим већу ефикасност комплетног правосуђа - рекла је Поповић, и додала да очекује да ће нова зграда побољшати ефикасност за 30 до 40 одсто.

Она верује да ће ускоро бити завршена и прва фаза реконструкције дела нишке касарне „Филип Кљајић“, објекта из 19. века, за потребе посебних одељења за борбу против корупције у том граду.

В. Д. председника Врховног касационог суда Драгомир Милојевић рекао је да ће будућа Палата правде допринети још ефикаснијем раду правосудних органа у Крагујевцу и да ће то бити најрепрезентативнија зграда у Србији и региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Beba

27.11.2020. 16:58

Могу да изграде палате у сваком граду, али ако судије не почну да раде осам сати дневно као сав свет, и пре свега ПО ЗАКОНУ, нема нам спаса. Нема нерешивих предмета. У Србији постоји поступак који траје дуже од 57 година - дуже од најдужег у САД - зато што суд не поштује закон, неопозиво УТВРЂЕНО. Али, Врховни касациони суд мази судије и не кажњава их. Могу да вам раде шта хоће - и раде. Принцип је: једном судија, увек судија. Има још много страхота у правосуђу. Јадни људи...