НОВИХ 42 ЗАРАЖЕНИХ: Вирус корона у Рудничко-таковском крају

М.Б.

26. 11. 2020. у 13:28

НОВИХ 42 ЗАРАЖЕНИХ: Вирус корона у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Б.

ЈОШ 42 особе заражене су ковидом-19 у Рудничко-таковском крају, према резултатима тестирања у Горњем Милановцу пристиглим до овог извештавања. Примера ради: јуче (25. новембра) број новооболелих је, према званично саопштеним подацима, био – нула...

Тренутно, укупан број лица потврђених на корона вирус у „трећем пику“ заразе, како га надлежни овде зову, је 337.

- Од тог броја, стотину их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно је хоспитализовано 39 ковид позитивних лица са територије ове општине: петоро у болницама у Београду, 26 у милановачкој Општој болници, осморо у чачанској. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

Нажалост, и Ковид амбуланта тог Дома бележи рекорде прегледа, којих је јуче (27. новембра) у њој обављено 203, урађено је 35 серолошких тестова, 46 антигенских, узето 12 назофарингеалних брисева, на хоспитализацију је упућено осам лица.

Статистика епидемије у овом крају има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 501, уз 15 смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)