СТЕФАНОВИЋ ПОРУЧИО: Војска Србије уз народ и у добру и у злу

Novosti online

23. 11. 2020. у 15:38

СТЕФАНОВИЋ ПОРУЧИО: Војска Србије уз народ и у добру и у злу

Небојша Стефановић

МИНИСТАРСТВО одбране и Војска Србије увек су са својим народом, рекао је потпредседник владе и министар одбране Небојша Стефановић.

Тако је, наводи Стефановић, како у свим тешким тренуцима, као што је био моменат у коме смо учествовали у организационим припремама за сахрану његове светости патријарха Иринеја, тако и у свим другим приликама, "због чега и јесмо једна од институција којој грађани наше земље највише верују".

- Готово је сувишно коментарисати данашње нападе на припаднике војске који су формирали почасне шпалире и пренели ковчег са земним остацима његове светости. Они показује колико мало аутори овог текста разумеју повезаност војске и народа, баш као и сами политички налогодавци ових напада на војску и Српску православну цркву.

- Истовремено, не треба ни да подсећам да војска у свом саставу има и главног војног свештеника, главног војног капелана и војног имама. Да једнаку пажњу, потпуно непристрасно, поклања свим вероисповестима и да максимално поштује слободу вероисповести - додаје Стефановић.

- Министарство одбране и Војска Србије биће и убудуће уз своје грађане и извршаваће све задатке које наложи председник Србије којима помажемо свом народу у различитим ситуацијама и налазимо се уз њега и у добру и у злу - закључује министар.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)