НА УЛАСКУ У СРПСКУ ПОКРАЈИНУ: Прве фотографије Весића са административног прелаза

Novosti online

23. 11. 2020. у 12:25

НА УЛАСКУ У СРПСКУ ПОКРАЈИНУ: Прве фотографије Весића са административног прелаза

Фото: Беоинфо

Заменик градоначелника Београда Горан Весић потврдио је да је делегација Београда, која је кренула у посету Косовској Митровици, заустављена од стране косовске полиције.

Како је појаснио, сачекала су их два џипа косовске полиције и њихово обавештење које су показали у коме стоји да је њему забрањен улазак на Косово и Метохију из разлога претње по националну безбедност.

– Делегација Града Београда је кренула у Косовску Митровицу да потпише Повељу о братимљењу између Београда и Косовске Митровице као и да посетимо радове на изградњи два објекта који гради Град Београд. Реч је о зради за четрдесетак породица које су избеглице и протеране су из других делова Косова и Метохије и парку за децу. Тиме су јасно показали колико они поштују Бриселски споразум и како се односе према Србима јер очигледно деца у Косовској Митровици не смеју да имају ни парк ни игралиште које им поклања Град Београд нити избеглице кров над главом. То је јасна порука коју су нам данас показали – истакао је Весић.

Он је додао да тако изгледа сарадња на основу Бриселског споразума на који су се они обавезали, као што су се обавезали да формирају заједницу српских општина.

Заменик градоначелника је подсетио да се делегација Београда уредно најавила по свим прописима, као и да је најављено и у медијима.

– Ово је трећи или четврти пут у последњих неколико месеци да ја посећујем Косово и Метохију и да Град Београд покушава да помогне наше средине тамо. Вероватно су очекивали да ћемо ми правити неки инцицент, мада су полицајци били више него коректни и сами су се извињавали. То само говори да обични људи желе сарадњу. Да је Хоти желео да направи дечје игралиште у Прешеву ми га не бисмо спречили јер сматрамо да је нормално да се граде дечја игралишта – нагласио је Весић и додао да је данас послата порукла да градови у Србији не смеју да сарађују са градовима на Косову и Метохији.

Он је рекао да ће Град Београд сигурно потписати повељу о братимљењу, ако не у Косовској Митровици онда у Београду.

– Наставићемо да градимо и зграду и дечје игралиште и наставићемо да помажемо наш народ. Да ли ћу ја моћи да долазим или не, то је мање важно, али ћемо у сваком случају бити присутни. Не могу да нас спрече да помажемо Србе на Косову и Метохији – истакао је Весић.

Весић је данас требало да посети Косовску Митровицу и да посети радове на изградњи друге зграде за 46 избегличких породица као и парк у центру Митровице који финансира Град Београд. Весић је данас требало да потпише Повељу о братимљењу Београда и Косовске Митровице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)