"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ухапшен осумњичени за претње смрћу председнику Србије Александру Вучићу!

Новости онлине

18. 11. 2020. у 20:05

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ухапшен осумњичени за претње смрћу председнику Србије Александру Вучићу!

Фото: Танјуг

КАКО "Новости" сазнају, лице које је осимњичено да је преко друштвених мрежа претило председнику Србије Александру Вучићу убиством, ухапшено је.

Припадници Безбедносно-информативне агенције у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал и Министарством унутрашњих послова, ухапсили су вечерас М.П. (1990) из Параћина, због основане сумње да је извршио кривично дело Угрожавање сигурности  из чланa138. став 3. Кривичног законика Републике Србије.

Осумњичени се терети да је путем друштвене мреже Фејсбук, између осталог, више пута директно најављивао и позивао на убиство председника Републике Србије, Александра Вучића. (фотографија у прилогу). Брзом реакцијом припадника Безбедносно-информативне Агенције и припадника МУП-а, лице је приведено и њему ће уз консултацију са дежурним тужиоцем бити одређено задржавање од 48 сати.

Претње председнику Србије Александру Вучићу упутио је корисник друштвене мреже Фејсбук који се потписује као Милош Бпм Петровић.

Фото: Фејсбук

- Ову двојицу склонише, а тебе ће Александре Вучићу снајпер да реши знаш и сам, она црвена тачка што те прати у спаваћој соби кад угасиш светло. Вучићу, само те посматрам, а не знаш где сам. Ти мене не видиш, али ја тебе видим кроз оптички нишан стално - написао је овај корисник изнад фотографије на којој су председник Србије Александар Вучић, председник Црне Горе Мило Ђукановић и члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Фото: Фејсбук

Након овог статуса, надовезао се новим у коме прети да ће председнику Србије "отићи глава".

- Овог нашег прати екипа "Чистача" 24/7. Екипа из народа, наши људи, само се чека адекватан тренутак да се скине глава... Људи су професионалци, а нас 1000 смо сакупили новац да платимо "Чистаче" јер доста нам је Вучка - гласио је нови статус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (86)

Vule

19.11.2020. 06:35

Konacno i psihopatama sa fb da se sudi. Svaka cast za policiju tako treba da reaguju kad se preti bilo kome na drustvenim mrezama a ne da imamo slucaj psihopate koji najavi ubistvo na instagramu pa posle zakolje coveka na ulici. Nadam se da ce ovo postati praksa.

Milicija ex

19.11.2020. 08:04

Ovo treba shvatiti u prenesenom smislu. Onu dvojicu su načeli izbori, a pisac očekuje da takva sudbina zadesi i njegovog precednika. Samo se figurativno izrazio. Ako ga budu sankcionisali to je sankcija za verbalni delikt. Znači li to povratak iskompromitovanog i davno odbačenog verbalnog delikta na velika vrata..??!! A to sigurno ne bi bilo dobro. Za narod naravno.

Roberto

19.11.2020. 08:06

Vidim da su se pristalice našeg predsednika raspisale. Zanima me zašto policija ovako brzo ne reaguje kad se obični građani žale na pretnje smrću!? Malo li je primera se reaguje adekvatno, pa posle imamo kojekakve tragedije.

Nenad

19.11.2020. 08:18

Čovek je lud. Bolestan. Zar to nije očigledno svima? Onaj ko sprema atentat, kao na Đinđića npr. ne piše gluposti po društvenim mrežama nego ćuti kao zaliven i ne radi sam. Iza svake zavere stoje opasne strane službe, novac, tajkuni, profesionalni vojnici, političari, zid ćutanja i veo tajnosti. Dečka na psihijatriju. Zašto se uopšte propagiraju ovakve budale i o njima piše? On je postigao cilj. O njemu se piše. Lekarski pregled će dokazati očigledno. Dečko je lud.