ВУЛИН: Рат против мафије до краја нашег или њиховог

Танјуг

15. 11. 2020. у 09:36

ВУЛИН: Рат против мафије до краја нашег или њиховог

Фото П. Милошевић

РАТ мафији је објављен и водиће се до краја или нашег или њиховог, поручио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

- Председник Вучић не говори узалуд да је почео рат и када он каже то, рат је почео. Он је своју главу одавно прежалио и његова породица трпи више него што можете да разумете - рекао је Вулин у интервјуу за Политику.

Он је додао да има част да оперативно води рат са мафијом, као и да то и њега и његову породицу чини метом, али да је то ризик вредан тог да у Србији обичан човек и његова деца буду мирни, сигурни, заштићени.

- Нисам дошао на место министра унутрашњих послова зато што сам полицајац, већ зато што треба са полицајцима да дам све од себе да се што више киминалних актиности спречи и расветли, а живот криминалаца учини што је могуће тежим- рекао је Вулуин.

Говорећи о ротацији министарских функција са Небојшом Стефановићем, Вулин је оценио да "ништа не почиње од нуле" и да су један другоме оставили министарства са одличним резултатима постигнутим у претходном сазиву владе Србије.

- Свако од нас је дао свој допринос у ресору у којем је радио, резултати су видљиви и свако од нас је свом наследнику оставио боље и снажније министарство него што га је затекао. Мој циљ у МУП је да заштитимо обичног чивека, да искоренимо улични криминал, рекет, дилере- указао је Вулин.

Говорећи о угрожености српских полицајаца у Копненој зони безбедности, Вулин је указао да банде косовских Албанаца константно организују крађу шуме на територији централне Србије.

- Опремљени су дроновима, системима везе, модерном механизацијом и увек воде наоружане чуваре који пуцају чим виде наше пипаднике. КПС им није препрека већ савезник, КФОР објашњава да то није њихова одговорност, а највећи проблем је то што је простор уз административну линију опустео и што има мало Срба. Баш зато припадници МУП морају бити још опремљенији и заштићенији- указао је Вулин.

Он је подсетио да је ове године заплењено скоро седам тона различитих наркотика.

- Ако овако наставимо, ова година ће бити рекордна", рекао је Вулин и нагласио да су све мафијашке ликвидације изазване само и једино сукобима због трговине дрогом.

Вулин је оценио да полиција ужива поверење грађана и обећао да ће као министар учинити све да се још више заштити сваки припадника МУП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)