МИНИСТАР ВУЛИН: Инцко боље да ћути

Novosti online

06. 11. 2020. у 13:14

"Стабилност Босне и Херцеговине је угрожена изјавом шефа СДА да је бошњачким гласовима изабран хрватски представник у председништву БиХ и претњом да ће сви хрватски представници бити изабрани по вољи СДА.

МИНИСТАР ВУЛИН: Инцко боље да ћути

Александар Вулин

Конгресна декларација СДА која за свој крајњи циљ има укидање Републике Српске изгледа није позната високом представнику јер да јесте упозорио би на дестабилизацију БиХ коју је изазвала.

Могао је Инцко да се огласи и када су Џаферовић и Комшић рекли да је Косово држава иако је политика БиХ да је Косово део Србије. Могао је Инцко да пита и зашто нико није ухапшен због покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници као што је требао и да се захвали Вучићу што чува интегритет БиХ и када носиоци највише власти у Сарајеву нападају и њега и Србију.

Пошто је ћутао о томе могао је да ћути и о мојим изјавама, али када је већ проговорио, нека ми одговори, а зашто по њему Шиптари на Косову могу да формирају државу на територији чланице УН а Срби у БиХ не могу.

Док чекам одговор само да још једном нагласим, дејтонска БиХ је суверена држава чији територијални интегритет не угрожава Србија  али угрожава непоштовање Дејтона и покушај његове промене", изјавио је за Новости министар унутрашњих послова Александар Вулин одговарајући на извештај високог представника међународне заједнице за БиХ Валентина Инцка у коме је између осталог истакао да Додикове изјаве којима статус РС повезује с Косовом имају подршку у државном врху Србије, при чему је директно указао на министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)