АМБАСАДОР ГОДФРИ: САД неће мењати политку према Србији након избора

Танјуг

03. 11. 2020. у 09:47

АМЕРИЧКИ амбасадор у Београду Ентони Годфри оценио је да се америчка политика према Србији неће променити без обзира на исход данашњих председничких избора у САД.

АМБАСАДОР ГОДФРИ: САД неће мењати политку према Србији након избора

Фото: Танјуг

-И демократе, и републиканци снажно подржавају обнављање и продубљивање односа између наша два народа. Вашингтон придаје значај јачању сарадње са својим старим пријатељем Србијом и драго ми је што је америчка администрација успела да удахне нову енергију и да замах процесу економске нормализације. Од тога се неће одступати- рекао је амбасадор Годфри у интервјуу објављеном у данашњем Блицу.

Он је оценио да су просперитет, демократија и европске интеграције Западног Балкана од пресудне важности за заједничку безбедност.

"Сваки нови амерички председник има нове приоритете, али од Другог светског рата наша безбедност и просперитет су везани за просперитет наших савезника у Европи. Стога, не очекујем битне промене спољнополитичког курса без обзира на исход избора", сматра Годфри.

Он је описао америчке изборе као компликоване, али узбудљиве и динамичне и упоредио их са демократским бојним пољем.

-Изборни глас је драгоцено, најмоћније ненасилно оружје које имамо у демократском друштву и морамо га искористити- закључио је амерички амбасадор поводом данашњих 46. председничких избора у САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)