ОВО ЈЕ НОВА МИНИСТАРКА ПРАВДЕ: Долази из БИА, а ово је њена биографија

Новости онлине

25. 10. 2020. у 14:05

ОВО ЈЕ НОВА МИНИСТАРКА ПРАВДЕ: Долази из БИА, а ово је њена биографија

Фото: Новости

МИНИСТАРСТВО правде преузима ново лице - Маја Поповић, адвокат по струци.

Поповић на функцију министра правде долази са позиције шефа кабинета и савентице директора Безбедносно информативне агенције Братислава Гашића.

Нова министарка је завршила Правни факултет у Београду, школовала се и усавршавала у иностранству, радила у адвокатури, а у својој 26 години била је и судија Првог општинског суда у Београду и то најмлађи икада изабран у нашој земљи.

Фото: Новости

Tekst potpisa

Током службе у БИА, радила је у Управи за међународну сарадњу, Управи за људске ресурсе, системско правне, имовинске и стамбене послове, да би потом била и шеф кабинета директора Безбедносно-информативне агенције (БИА).

Маја Поповић је основно образовање стекла у Београду, а средњу школу завршила у Шпанији у статусу ђака генерације - на енглеком колеџу "Балеарес интернатионал сцхоол" где се настава одржавала на шпанском и енглеском језику.

Правни факултет у Београду упислала је 1989. године и исти завршава у року. Те године је била најмлађи свршени студент на Правном факултету у Београду. После положеног правосудног, знање усавршава на Правном факултету у Новом Саду са просечном оценом 9.80 где стиче стручно звање дипломирани правник мастер.

Радно искуство стиче у Адвокатској канцеларији Весне Кушић, након чега ради као судијски приправник и судијски сарадник у Окружном суду у Београду. У својој 26. години изабрана је за судију Првог општинског суда у Београду као најмлађи судија икада изабран у нашој земљи. Поступала је као истражни судија и као председник већа у грађанском одељењу.

Од јануара 2000. године па наредних 12 година, радила је као адвокат у сопственој адвокатској канцеларији, где је заступала правна и физичка лица у свим материјама пред редовним и трговинским судовима, у кривичним, трговинским, грађанским и ванпарничним предметима. Заступала је окривљене у предметима високотехнолошког криминала, као и у предметима пред Посебним одељењем Вишег суда у Београду за организовани криминал.

Од 2012. до 2014. запослена је у Градском заводу за хитну медицинску помоћ као помоћник директора за немедицинске послове. Потом се запошљава у Безбедносно-информативној агенцији (БИА).

Током службе у Агенцији распоређена је у управи за међународну сарадњу. Након тога обављала је послове у Управи за људске ресурсе, системско правне, имовинске и стамбене послове на место начелника одељења за системско правне, нормативне, имовинско правне и стамбене односе.

Потом постаје шеф кабинета директора Безбедносно-информативне агенције. Каријеру у БИА наставља на месту специјалног саветника директора Безбедносно-информативне агенције.

Маја Поповић течно говори енглески, шпански, италијански и француски језик. Удата је и мајка је двоје малелотне деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Šator

25.10.2020. 20:09

Импресивна биографија. Биће интересантно посматрати резултате рада као министра. Очекујем чишћење криминалаца и склањање повратника у злочин на дуге, јако дуге казне... И баш казне, а не превапитавање и сличне глупости. Повратници у злочин се не могу социјализовати, само се могу трајно одстранити из друштва...