АЛБАНСКА ПОДВАЛА БАЈДЕНУ? Увек их подржавао, а сад се сумња да су му подметнули фалсификат

Novosti online

18. 10. 2020. у 15:39

АЛБАНСКА ПОДВАЛА БАЈДЕНУ? Увек их подржавао, а сад се сумња да су му подметнули фалсификат

Фото: AP Photo/Patrick Semansky

ПОЈЕДИНИ приштински медији објавили су наводни документ из председничке кампање Џозефа Бајдена, у коме он најављује промену америчке политике према Косову и Србији у односу на оно што је заступао Доналд Трамп, а политички аналитичар Немања Старовић указује да постоји сумња у аутентичност ове вести.

- Аутентичност документа под називом ‘Визија за односе са Албанијом и (тзв.) Косовом’ би се морала ставити под велики знак питања, будући да је пласиран преко једног албанског портала, да није објављен у америчким медијима, те да га нема нити на једном од званичних канала комуникације Бајденове кампање - објашњава Старовић.

Старовић за Косово онлајн указује да се на званичном веб-сајту Џозефа Бајдена налази читав низ докумената у којима излаже своју визију просперитета бројних етничких и мањинских заједница у САД попут Јевреја, Арапа, Порториканаца, али не и саопштење које је наводно упућено Албанцима.

- Посебно је занимљиво то што документ објављен на албанском порталу по структури неодољиво подсећа на саопштење које је Бајден пре неколико дана упутио грчкој заједници у САД и које је могло послужити као модел за израду овог саопштења упитне аутентичности - наводи Немања Старовић.

Приштински новинар, Вехби Кајтази, такође сумња да је писмо које се појавило у појединим косовским медијима заиста објавио кандидат за председника САД Џо Бајден, и сматра да је његово обраћање у којем каже да је "независност" тзв. Косова неповратна - лажно.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)