НОВА ОДЛУКА УПРАВНОГ СУДА СРБИЈЕ: Нема четвртог гласања на Шипурским ливадама у Шапцу, потрвђена победа СНС-а

А.Д.

15. 10. 2020. у 19:09

УПРАВНИ суд Србије усвојио је решење Градске изборне комисије у Шапцу, којим је поништена одлука о распуштању бирачког одбора у Шипурским ливадама. Конкретно, ово значи да на том биралишту неће бити новог, четвртог гласања на локалним изборима у Шапцу.

НОВА ОДЛУКА УПРАВНОГ СУДА СРБИЈЕ: Нема четвртог гласања на Шипурским ливадама у Шапцу, потрвђена победа СНС-а

Фото: А. Делић

На одлуку ГИК-а, жалбу су упутили представници ЗЗС Небојше Зеленовића, примедбујући да је незаконита јер орган, односно Комисија, која је у конкретном случају поступала, наводно, није била састављена на прописан начин.

Иначе, 10 чланова ГИК-а у сталном и проширеном саставу и секретар (сви представници ЗЗС), су 7. октобра поднели оставке. Али, на новој седници, у присуству преосталих 11 чланова, поништена је претходна одлука и донета нова - да се избори у Шипурским ливадама неће опет понављати.

Управном суду су, како сазнајемо, представници ЗЗС у међувремену упутили још три жалбе – још једну на регуларност одлуке ГИК-а о Шипурским ливадама, на изборни процес у Дреновцу и у Шеварицама.

У Шапцу се очекује да маратонски избори буду окончани ових дана. Нова Скупштина града могла би бити одржана до краја овог месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)